В Ужгороді запалили Олімпійський вогонь

В Ужгороді запалили Олімпійський вогонь

06.02.14 11:38 0 1254
5 лютого, у СК «Юність» відбулося «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор.

Як відомо, традиція запалення Олімпійського вогню існувала ще в Стародавній Греції під час Античних Олімпійських ігор. У 1928 році традицію було відроджено і збережено досих пір.

На зимових Олімпійських іграх в Сочі вогонь запалає 7 лютого. Честь України захищатиме команда з 43 осіб. Серед них і закарпатські спортсмени: сноубордисти А. Чундак та Й. Пеняк. До речі закарпатські спортсмени почали брати участь в Олімпійських іграх ще з 1998 року.

З нагоди свята у фоє «Юністі» зібралось чимало тренерів, їхніх вихованців, а також спортсменів, поважних гостей та представників ЗМІ. Свято розпочалося з урочистого підняття олімпійського прапору. Доручили цю хвилюючу місію олімпійській чемпіонці Н. Гецко.

Згодом відбулося нагородження представників спортивної галузі краю. Після вручення відзнак, квітів та усіх урочистих промов свято підійшло до кульмінаційної його частини – запалення Олімпійського вогню. Цей символічний факел винесли закарпатські спортсмени: майстер спорту, член збірної команди України з гірськолижного спорту Ігор Гам, кандидат у майстри спорту, кандидат в збірну олімпійську команду України зі сноубордингу Олександра Чундак, кандидат у майстри спорту, кандидат в збірну олімпійську команду України з фрістайлу Ганна Кукушкіна.

Завершилося свято відкриттям філателістичної виставки «Закарпатолімфіл -2014», яка присвячена Зимовій олімпіаді в Сочі.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ