“Мама по скайпу”: як рятуються від комунікаційної прірви українські заробітчани?

“Мама по скайпу”: як рятуються від комунікаційної прірви українські заробітчани?

06.02.14 10:56 0 1126
Кількість українських громадян, що виїжджають на роботу за кордон, у майбутньому може зрости через демографічну ситуацію у країнах ЄС та у Росії, вважають у Міжнародній організації з міграції.

На закордоном працюють до двох з половиною мільйонів українських громадян.

Манфред Профазі, Міжнародна організації з міграції, Україна:

“Українці мають добре визначені маршрути міграції як у країни Західної Європи, так і до Російської Федерації. Їх охоче беруть на роботу – вважають працелюбними, чесними. Тому можна сказати, що українські працівники

будуть і надалі затребувані у цих країнах.”

Комунікаційна прірва у родинах, що розділені відстанню надихнула українських видавців на створення збірки оповідань “Мама по скайпу”, яку вже переклали і продають у Німеччині – одній з найпоширеніших серед заробітчан країн призначення.

Мар‘яна Савка, упорядниця збірки “Мама по скайпу”:

“Протягом тривалого часу українські мігранти взагалі не бачили своїх дітей і тут відкрився такий момент: можливість спілкуватися з ними по Skype. Я думаю, що це був величезний прорив, в цих емоціях, які хлинули через екран, але

все одно комп‘ютер не замінить живої людини.”

“Чао, чао!”

Трирічний Андрійко вже навчився вітатися зі своєю бабусею Іриною італійською. Вона виїхала на роботу до ЄС 8 років тому.

Її донька, мати Андрійка Орися розповідає: на зароблені кошти у родині отримали вищу освіту всі троє дітей. Тепер усі вони працюють, тож мати може повертатися.

Орися:

“Зараз якось потроху ми вже виросли, закінчили навчання – всі ми вчилися на платній основі, тому була проблема фінансова. Тому, я думаю, що все ж таки скоро ми її переконаємо, щоб вона повернулася.”

Ірина ж поки не може сказати, коли повернеться. В Італії, де її нещодавно прооперували, тримає, зокрема, рівень медицини.

Ірина:

“Трошки умови тут.. по здоров‘ю, які мене тримають в Італії, оскільки я лікуюся, можна сказати, в основному в Італії.”

ua.euronews.com

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: На Хмельниччині аби не ...

КОМЕНТАРІ