На Хмельниччині телефонний шахрай, представившись працівником міліції, ошукав чоловіка на 10 тисяч гривень

На Хмельниччині телефонний шахрай, представившись працівником міліції, ошукав чоловіка на 10 тисяч гривень

06.02.14 11:16 0 1093
Назвавшись працівниками міліції, які «вистежують» недобросовісних продавців з телемагазину, котрі безбожно завищують ціни на копійчаний товар, шахраї виманили у чоловіка 10 тисяч гривень.

59-річний мешканець одного із сіл Хмельницького району, сподіваючись покращити власне самопочуття, придбав через телемагазин декілька різноманітних пристосувань, покликаних, якщо вірити рекламі, одразу зцілити масу складних недуг. Сплативши за товар 4 тисячі гривень, отримав замовлення на пошті.

Ледве чоловік встиг розібратися з придбаним обладнанням та випробувати його, як йому зателефонував незнайомець. Телефонуючий досить переконливо розповів, що він — працівник міліції і наразі займається розслідуванням кримінальної справи, пов‘язаної з шахрайством. Мовляв, у полі зору правоохоронних органів вже давно перебувають працівники телемагазину, у якому пенсіонер нещодавно придбав товар. За словами псевдоміліціонера, вони продають людям за величезні гроші те, що насправді коштує копійки. От і придбані селянином речі насправді коштують не чотири, а, від сили, 2 тисячі гривень.

Розповідь справила на покупця неабияке враження. Тому, коли незнайомець запропонував чоловікові за його допомогою затримати зловмисників — той погодився без вагань. Суть «схеми затримання» полягала у тому, що селянин мав перерахувати на названий незнайомцем рахунок 10 тисяч гривень аби правоохоронці могли, не викликаючи підозри, від його імені зробити ще одне замовлення товару і таким чином затримати шахраїв «на гарячому». Після завершення такої «спецоперації» телефонуючий пообіцяв повернути чоловікові не лише його 10 тисяч гривень, а ще й 2 тисячі, які він переплатив за вже придбаний товар.

Селянин кілька днів терпляче чекав на повернення своїх коштів, аж доки зрозумів, що його дійсно ошукали, але не продавці телемагазину, а «телефонний» шахрай.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), санкцією якої за заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою передбачене покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Шановні громадяни!

В черговий раз просимо вас бути обачними і не приймати жодних рішень під впливом емоцій! Якщо телефонуючий представляється працівником міліції, одразу уточніть його ім‘я та прізвище, місце роботи. Перетелефонуйте у названий підрозділ і запитайте, чи дійсно така людина у них працює. І в жодному випадку не перераховуйте ніяких коштів!

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські оперативники ...

КОМЕНТАРІ