Прокуратура Сумщини назвала попередню причину трагедії на переїзді

Прокуратура Сумщини назвала попередню причину трагедії на переїзді

06.02.14 15:02 0 765
Причиною трагедії на Сумщині, за попередніми даними, стало ігнорування водієм маршрутки попереджувального сигналу семафора.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Сумської області.

Слідчі дії по встановленню причин ДТП на залізничному переїзді перегону Віри – Амбари ще тривають.

Однак, за попередніми даними, можна сказати, що причиною трагедії стало ігнорування водієм маршрутного автобуса правил дорожнього руху.

Як наголошують у прокуратурі, водій не зреагував на попереджувальний світловий і звуковий сигнал семафора і продовжив рух по залізничному полотну.

Водій маршрутки, житель Сум 1986 року народження, розповів, що працював на цьому маршруті кілька днів.

Слідчими з’ясовується, чи були належним чином оформлені трудові відносини водія з перевізником.

Під час допиту водій повідомив про те, що в ту мить відволікся на яскраве сонце та сільськогосподарську техніку, яка стояла за залізничним переїздом, а тому не побачив потягу.

Водночас свідки говорять, що попереджали водія про небезпеку, повідомляє «Українська правда».

Водію оголошено про підозру у вчиненні кримінальному правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб).

Кабмін виділив по 100 тисяч гривень кожній сім’ї загиблих та по 50 тисяч гривень кожному постраждалому під час аварії в білопільському районі, повідомили в обласній держамінстрації.

Серед загиблих четверо вчителів та один учень 9 класу Біланівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, ще троє постраждалих вчителів знаходяться в Сумській обласній клінічній лікарні.

У вівторок на залізничному перегоні між селами Вири і Білани Білопільського району Сумської області на залізничному переїзді сталося зіткнення маршрутного мікроавтобусу «Суми – Ганнівка-Вирівська» з потягом сполученням «Харків – Ворожба».

Унаслідок ДТП загинули 12 осіб, ще 6 травмовані. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ