Львівська філармонія запрошує на шедеври віденських класиків

Львівська філармонія запрошує на шедеври віденських класиків

06.02.14 08:29 0 1175
У суботу, 8 лютого, у Львівській філармонії звучатимуть симфонічні шедеври музичного класицизму: Симфонія-кончертанте для духових з оркестром австрійського композитора Вольфганга Адамея Моцарта і Симфонія №1 німецького композитора Людвіга ван Бетховена.

Слухачі матимуть нагоду почути музикантів-духовиків оркестру «INSO-Львів» у ролі солістів, адже Симфонія-кончертанте Моцарта написана саме для ансамблю духових у супроводі оркестру, повідомляє прес-служба ЛМР.

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» виступить під керівництвом австрійського диригента Ґеорґа Куґі.

Музика обох творів просвітлена і оптимістична, у кожну ноту композитори вклали велику життєву енергію.

«Творчість геніального австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта вражає своєю багатогранністю. Проживши неповних 36 років, він створив безліч творів у всіх існуючих в його епоху жанрах і формах. Якщо Гайдн творив інструментально-симфонічну та камерну музику, то Моцарт відзначився у кожному жанрі своєю неповторністю. Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати, концерти однаково значні і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки. Як музикант, він синтезував усі досягнення минулого, довівши до досконалості всі музичні жанри і перевершивши майже всіх своїх попередників», – повідомляють організатори.

Творчість Людвіга ван Бетховена тісно пов’язана з мистецтвом Німеччини та Австрії. Цей композитор є одним із трьох представників класичної віденської композиторської школи. Бетховен не лише зберіг основні риси класицизму (ясність, монументальність, стрункість композиції), а й значно розширив сферу образів. У цьому значенні Бетховен є послідовником не лише Глюка, Гайдна і Моцарта, а й самого основоположника класичного строю в музиці – француза Люллі. Музиці Бетховена притаманна величезна енергетична напруга, збудженість почуттів, драматизм. Його творчість підсумувала здобутки епохи класицизму. Він був останнім композитором XIX ст., для якого природною формою музичного вислову був жанр «сонати». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині виявили ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ