У Єгипті виявили піраміду, якій 4,6 тис. років

У Єгипті виявили піраміду, якій 4,6 тис. років

06.02.14 10:33 0 1184
Археологи знайшли в Єгипті піраміду, якій 4,6 тис. років – на кілька десятків років старшу за знамениту піраміду Хеопса.

Як повідомляє сайт LiveScience, група археологів під керівництвом Грегорі Маруарда з Інституту Сходу при університеті Чикаго (США) проводить розкопки на місці стародавнього єгипетського міста Едфу з 2010 року. Там вони виявили ступінчасту піраміду, збудовану з матеріалів, які будівельники брали з розташованого неподалік кар’єру.

Цей кар’єр знайдено 2011 року. Спочатку висота піраміди була 13 метрів, проте зараз вона становить усього п’ять метрів. Учені припускають, що її побудував або фараон Хуні, який правив в 2635–2610 роках до нашої ери, або Снофру, який царював після нього в 2610–2590 роках до нашої ери.

Такі піраміди будувалися в центральному й південному Єгипті поблизу великих поселень. У них немає внутрішніх приміщень, вони не призначені для поховання мертвих. Розміри більшості з них схожі – в основі лежить квадрат зі стороною близько 18 метрів. Учені припускають, що вони були символом влади фараона в периферійних районах, пише «День». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатський ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ