Україна не потрібна Європі. Слід готуватися до тривалої облоги, – Мухарський

Україна не потрібна Європі. Слід готуватися до тривалої облоги, – Мухарський

06.02.14 12:34 0 1108
Україна не потрібна сучасній Європі. Тому нам слід готуватися до тривалої облоги і навіть війни в геополітичній, економічній, культурологічній площинах.

Таку думку висловив актор і телеведучий Антін Мухарський у політичному ток-шоу «Прямим текстом. Бліц» (щовівторка о 22.40 на телеканалі ZIK).

На думку шоумена Антона Мухарського, за 23 роки незалежності в Україні побудовано кримінально-олігархічну систему, яка, по-суті, є антиукраїнською і лежить в площині імперських забаганок Росії. України як такої в Україні дуже мало. Бо, як зауважив письменник Юрко Винничук, від того, що ми поміняли певних бовдурів тоталітарної епохи на бовдурів епохи Незалежності, тоталітарна парадигма не змінилася. У комуністичній парадигмі представлена, скажемо так, радикально національна парадигма, яка теж є тоталітарною. І вони зіштовхуються.

«Я намагаюся вести своє життя в парадигмі модерного українця. Що для мене є модерна Україна... Вона залишає, як сказано у Євангелії, мертвим самим ховати своїх героїв. А моє надзавдання – розібратися із днем шнім і зрозуміти, що нас чекає попереду. А попереду нас має чекати дійсно модерна історія, яка буде лежати в контексті європейської цивілізаційної парадигми і традиції», – каже телеведучий.

«Ми живемо, і я це у Києві особливо відчуваю, на стику двох океанів буття – азійського і європейського. І як показала сучасна практика, Європі ми не потрібні. Ми прекрасно справляємося із роллю території прикордоння. Нас залишили як буферну зону, сам на сам з велетенською імперією. І ми, як за часів монголо-татарів, приймаємо перший азійський удар. А Європа тим часом п’є каву. Так було і за часів УНР. Так є і зараз, коли в Україні точиться геополітична боротьба світового масштабу. І українці знову на вістрі того фронту, який пролягає між Європою і Азією. І нам Європа не допоможе. Треба готуватися до тривалої облоги і, не побоюся цього слова, війни, яка буде відбуватися в геополітичній, економічній, культурологічній, історичній площинах», – зазначив Антін Мухарський. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Закарпаття: сімейні розбори ...

КОМЕНТАРІ