Андрій Куликов: Ми різні, але Україна є і буде

Андрій Куликов: Ми різні, але Україна є і буде

06.02.14 09:31 0 1062
Дивно, коли в Росії ставляться до громадян України, які є етнічними росіянами, як до співвітчизників, адже вітчизни у нас різні. Водночас американських школярів навчають за атласами, де Україна представлена не у розділі «Європа», а належать до «Росії та її сусідів». Проте у такому ставленні до громадян України є провина і самих українців.

Таку думку «Громадському радіо» висловив відомий журналіст, теле- і радіоведучий, медіаексперт Андрій Куликов.

Як зазначається, в американському виданні «Вашингтон пост» була опублікована замітка із заголовком «Дев’ять питань про Україну, які ви соромилися поставити». В основному, питання були про те, чому Україна якщо не розколота, то розділена. На думку Андрія Куликова, на всі питання, які хтось соромиться поставити про Україну, є одна відповідь: Україна є і буде.

«Ми розмовляємо різними мовами; ми ходимо до різних храмів (а то і не ходимо зовсім), хтось дивиться на Схід, а хтось – на Захід, але більшість з нас хоче жити в одній країні, ім’я якої – Україна», – зазначає журналіст.

Він продовжує: «Як етнічний росіянин і громадянин України я дивуюся, коли в Росії заявляють, що ставляться до мене та інших таких людей, як я, як до «співвітчизників». Ні, вітчизни у нас різні. Мої співвітчизники – українські громадяни – за етнічною приналежністю українці, росіяни, кримські татари, євреї, угорці, болгари і багато, багато інших».

«Я дивуюся і тоді, коли в американському атласі для дітей бачу, що карта України не в розділі «Європа», а в особливому розділі під назвою «Росія та її сусіди». Знаєте, Китай теж сусід Росії, і Фінляндія теж. Але вони чомусь в інших розділах цього атласу», – додає Андрій Куликов.

На переконання радіоведучого, саме громадян України слід багато в чому звинувачувати в такому ставленні до українців. «Напевно, ми недостатньо красномовні щодо наших звичок і намірів, а також відмінних рис. І, звичайно ж, правда, що нам ще долати і долати внутрішньоукраїнські протиріччя. Не для того, щоб стати однаковими у мові, релігії і думках, а для того, щоб досягти згоди в тому, що наш борг перед співвітчизниками, співгромадянами – взаєморозуміння і взаємодопомога, навіть якщо ми бачимо світ і нашу країну в світі по-різному», – переконаний він.

Журналіст висловив сподівання, що таке взаєморозуміння все ж таки візьме гору, в тому числі і «по сусідству» з Україною. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протидія корупції – ...
Наступна новина: В аграрному секторі ...

КОМЕНТАРІ