В Івано-Франківській області працівники служби з надзвичайних ситуацій провели урок безпеки життєдіяльності для школярів

В Івано-Франківській області працівники служби з надзвичайних ситуацій провели урок безпеки життєдіяльності для школярів

06.02.14 11:33 0 765
Працівники служби з надзвичайних ситуацій провели тематичні заходи з питань безпеки життєдіяльності в школах обласного центру. Зокрема, рятувальники побували в школі-гімназії №2. В ході зустрічі працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області ознайомили школярів з діяльністю пожежно-рятувальної служби, навели конкретні випадки пожеж та інших нештатних ситуацій, які трапляються з мешканцями нашого краю та звернули особливу увагу на причини їх виникнення.

Під час зустрічі рятувальники також нагадали учням правила безпечної поведінки, яких необхідно дотримуватися в побуті, під час перебування на вулиці. Звернули особливу увагу школярів на небезпеку поблизу зимових водойм. Також фахівці служби з надзвичайних ситуацій продемонстрували учням, як правильно користуватися вогнегасником у випадку виникнення пожежі чи загорання та ознайомили дітей зі спорядженням і бойовим одягом, що є на озброєнні у вогнеборців.

Школярі охоче прийняли участь у тематичних конкурсах, що їх підготували рятувальники. Найбільше зацікавив дітей конкурс на швидкість одягання бойового одягу пожежника-рятувальника. Саме цей конкурс, зізналися діти, викликав у них неабиякі відчуття та враження, а також дав нагоду на мить відчути себе представниками цієї мужньої професії.

На завершення тематичного заходу працівники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області продемонстрували дітям фільм про роботу пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини. Школярі із захопленням переглядаючи кадри відео, вкотре пересвідчилися, наскільки важливою є професія рятувальника.

Такі зус­т­рі­чі із працівниками служби з надзвичайних ситуацій є пі­з­­на­ва­льними та пов­чальними: у цьому пе­ре­ко­нані і уч­­ні, і педагоги, ад­­же всі ро­­зу­мі­ють, що ли­хо краще попере­ди­ти, ніж пожи­на­ти йо­го сумні нас­лід­ки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ