Житомирська область активно впроваджує енергозберігаючі технології

Житомирська область активно впроваджує енергозберігаючі технології

06.02.14 15:08 0 762
5 лютого з ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Рижука відбулася обласна селекторна нарада з питань забезпечення життєдіяльності населення в опалювальний період 2013 – 2014 року, роботи підприємств житлово-комунального та дорожнього господарства, з газо- енергопостачання, служби протипожежної безпеки, стану розрахунків за спожиті енергоносії та ліквідації заборгованості із заробітної плати. У її роботі взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, керівники профільних служб та департаментів облдержадміністрації.

Сергій Рижук звернув увагу на те, що на засіданні обговорюються поточні, але надзвичайно актуальні питання, які впливають на життєзабезпечення нашого регіону, безпеку й добробут громадян та узгоджуються спільні плани роботи представників влади на різних рівнях. Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності проведення профілактично-роз’яснювальної роботи, спрямованої на дотримання пожежної безпеки у зимовий період.

Голова облдержадміністрації також коротко зупинився на інших актуальних питаннях.

Сергій Миколайович констатує зниження на Житомирщині рівня правопорушень в 1,7 рази.

Також очільник області з приємністю повідомив, що наш регіон у січні цього року виконав обласний бюджет на рівні 102,6%. А резервні кошти з минулого року та обсяги фінансування різних галузей у 2014 році дозволять здійснити справжній прорив в охороні здоров’я, культурі та спорті поліського краю.

Доповідаючи про стан справ в області, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко відзначив те, що опалювальний період в регіоні проходить стабільно. В області працює 919 котелень, які безперебійно забезпечують теплом споживачів. Микола Миколайович звернув увагу на те, що Житомирщина посідає друге місце в державі за показником скорочення обсягів споживання природного газу, чого вдалося досягти завдяки переходу на енергозберігаючі технології. На разі 36 котелень по всій області функціонують в ефективному режимі економії.

Аналізуючи роботу дорожніх служб у зимовий період, Микола Олещенко розповів про те, що на автошляхах регіону працює 425 одиниць спеціалізованої техніки, а їх автопарк поповнився 3 новими тракторами та 3 автогрейдерами. Посадовець також звернув увагу на ситуацію з пожежами. За його словами, головні причини їх виникнення – це необережне паління та порушення правил користування електричним і газовим обладнанням.

Визначаючи основні напрямки роботи всіх рівнів влади на найближчий час, Микола Олещенко вказав на необхідність підготуватися до безаварійного пропуску льодоходу та проведення екологічного суботника з метою впорядкування територій.

Сергій Рижук повідомив, що в облдержадміністрації буде складено план відвідування керівниками області різних районів з метою вивчення реального стану справ на місцях. Він висловив сподівання, що такі тематичні зустрічі, як обласна селекторна нарада із представниками органів місцевої влади, будуть проводитися щомісяця і сприятимуть налагодженню більш ефективної співпраці та взаєморозуміння.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: У Луцьку відбудеться турнір ...

КОМЕНТАРІ