В Житомирській області рятувальники роз’яснюють селянам правила безпечної експлуатації пічного опалення

В Житомирській області рятувальники роз’яснюють селянам правила безпечної експлуатації пічного опалення

06.02.14 10:42 0 1175
Традиційно в період стрімкого похолодання зростає кількість пожеж, спричинених несправністю пічного опалення. Особливо гостро ця проблема постає у неблагополучних, багатодітних сім’ях та одиноких престарілих.

5 лютого працівники Коростишівського районного відділу У ДСНС України у Житомирській області провели роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил експлуатації приладів опалення серед сімей, які опинилися у складних життєвих умовах.

Більшість із селян, чиї будинки відвідали рятувальники, знають правила експлуатації пічного опалення та намагаються їх виконувати. Такий висновок зробили фахівці ДСНС після безпосереднього спілкування із мешканцями села Більківці. Проте в двох багатодітних родинах були виявлені суттєві порушення правил пожежної безпеки, які зазвичай і спричиняють пожежі. Зокрема, перед топковим отвором печі господарі не прибили металевий лист, який повинен захищати дерев’яну підлогу від попадання жаринок. Самі ж печі мають тріщини. А поруч зберігаються легкозаймисті матеріали та сушиться над плитою одяг.

Господарів рятувальники проінструктували як покращити протипожежний стан в будинку та попередили селян про небезпеку виходу на замерзлі водойми за умов потепління. Слова підкріплювали листівками із прикладами наслідків пожеж, правилами поведінки в побуті та на вулиці взимку.

Упродовж січня фахівці оперативно-рятувальної служби провели комплексні пожежно-профілактичні відпрацювання у 42 населених пунктах області, де спостерігається зростання кількості пожеж та загибелі людей на них. До відпрацювань залучені представники органів влади та соціальних установ. В рамках заходу в школах проводяться уроки безпеки з демонстрацією фільму «Пожежа в побуті».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Німецька хвиля» ...

КОМЕНТАРІ