В аграрному секторі Тернопільщини потрібно використати всі резерви – голова ОДА

В аграрному секторі Тернопільщини потрібно використати всі резерви – голова ОДА

06.02.14 09:33 0 1096
Сільське господарство було, є і залишається пріоритетною галуззю Тернопільської області. Відтак, влада має докласти всіх зусиль, щоб вона розвивалася і надалі. Про це заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян під час наради в департаменті агропромислового розвитку.

За словами керівника області, слід провести інвентаризацію усіх резервів, які можна було б задіяти задля покращення показників в аграрному секторі. Насамперед, це стосується господарств, які працюють не на повну потужність.

Як каже очільник Тернопілля, до весняно-польових робіт область має підготуватися не гірше, як у попередні три роки. Аграрії мають зберегти високі показники врожайності. За словами Валентина Хоптяна, в жодному разі в області не можна допустити зменшення посіву цукрових бур`яків, гречки. Відтак, голова ОДА доручив збільшити площі під посіви цих культур.

Керівник області дав завдання господарникам працювати над розвитком тваринництва, адже ця галузь у свій час була повністю знищена.

«Я завжди говорив, що кожен фермер, обробляючи поля, повинен й утримувати худобу. Але разом з тим я постійно наголошую аграріям, що потрібно не лише будувати тваринницькі комплекси, а й розвивати молочний напрямок», - заявив голова ОДА.

За словами Валентина Хоптяна, в галузі тваринництва введено в дію 3 молочних комплекси, 3 сучасних свинокомплекси, птахофабрику, бройлерну птахофабрику. Розпочато реалізацію 5 інвестиційних проектів з будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів, з них 2 - у молочному скотарстві, 2 - у свинарстві та 1 - у птахівництві.

Один із перспективних кроків покращення ситуації у сільському господарстві голова ОДА вбачає в розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Як повідомив керівник області, в.о. міністра аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк обіцяє аграріям, які займатимуться садівництвом, державну підтримку, насамперед, компенсацію витрат не лише великим виробникам, а й дрібним. Крім цього, програму розвитку садівництва на Тернопіллі голова ОДА найближчим часом представить і Президенту України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ