Зловмисників, котрі вчинили напад на банкомат з ломом та електрошокером, затримали тернопільські міліціонери

Зловмисників, котрі вчинили напад на банкомат з ломом та електрошокером, затримали тернопільські міліціонери

06.02.14 15:42 0 881
Викрасти гроші з банкомата і вмить розбагатіти – така ейфорійна думка декілька днів водила двох жителів райцентру Чортків до поліклініки. Саме в медичному закладі нападники й пригляділи електронний «мішок з грошима».

Двоє колишніх товаришів не бачилися давно. Причин було декілька – тривала ізоляція від суспільства то одного, то іншого, а ще декілька років тому старший чортківчанин після чергової відсидки подався з рідного міста аж до Криму. Кажуть, там навіть родину завів. Молодший же чергував волю з неволею і лише наприкінці січня повернувся з місць позбавлення волі. Зустріч відбулася в Чорткові.

Історія повернення 38-річного товариша з Криму теж не випадкова. З його слів, заїхав він на малу батьківщину дорогою зі столиці лише на декілька днів. Думав, роздивиться рідні краєвиди і знову подасться ближче до моря. Та лихий поплутав, щойно переступив поріг оселі 29-річного товариша, котрий декілька днів тому повернувся з в’язниці. За розмовами та наріканнями на життя друзяки вирішили щось змінювати у своєму житті. Це «щось» вилилося у чіткий план розбою.

Декілька днів зловмисники відвідували районну поліклініку. Адже саме там знайшли об’єкт, як їм здавалося, миттєвого збагачення. Спланували і продумали все до найдрібніших деталей: і де ховатимуться, і як знешкоджуватимуть сторожа, і навіть куди тікатимуть з награбованим. Напередодні реалізації злочинного плану непомітно пронесли до медичного закладу й заховали за кавовим автоматом металевий лом.

У день злочину лиходії вкотре губилися поміж відвідувачів поліклініки. Домовилися, що дочекаються закінчення робочого дня на сьомому поверсі. Все йшло за сценарієм. Коли світло в кабінетах згасло і вхідні двері зачинилися, зловмисники, натягнувши на голови маски, зійшли до вестибюлю. Трохи посиділи на сходовій клітці, один з них тихенько привідкрив вікно, аби було куди згодом тікати, відтак подалися до реєстратури.

У руках 29-річного чортківчанина був електрошокер. Його дію на собі й відчув охоронець медичного закладу, з яким зловмисники зустрілися на виході з реєстратури. Та чи розряд струму не пройшов крізь верхній одяг потерпілого, чи зловмисник не зовсім вдало застосував прилад, проте звалювати з ніг жертву довелося, застосовуючи фізичну силу. Гамселили обоє. Відтак скотчем зв’язали руки та ноги, наказали мовчати, якщо хоче жити, і зачинили в реєстратурі.

За банкомат взялися, не зволікаючи. Нижня сейфова частина не піддалася лому, адже броньована, тож зловмисники стали ламати верх грошового автомата. Гадали, що, можливо, є якийсь отвір через який вони й виймуть кошти. Та замість купюр побачили кнопку сигналізації. Збиті з пантелику зловмисники кинулися тікати.

Як розповів начальник Чортківського райвідділу внутрішніх справ Олег Янчинський, в ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці вийшли на слід підозрюваних. Зловмисників затримали ще до того, як представники банківської установи заявили про спробу викрадення грошей. Нині обоє підозрюваних перебувають під арештом. Їм інкримінують частину другу статті 187 Кримінального кодексу. Проводиться досудове розслідування.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ