В ООН закликали Росію скасувати «закон про пропаганду гомосексуалізму»

В ООН закликали Росію скасувати «закон про пропаганду гомосексуалізму»

06.02.14 08:01 0 828
Комітет із прав дитини ООН закликав Росію скасувати суперечливий закон про заборону «пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх», заявивши, що він заохочує до дискримінації і, можливо, й до насильства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявили в ООН, цей закон представлений як закон на захист дітей, але може призвести й до таврування ганьбою і дискримінації геїв, лесбіянок, бісексуалів чи трансгендерів, включно з дітьми.

У комітеті, зокрема, звернули увагу, що закон надто широко визначає поняття пропаганди таких відносин, а це може призвести до переслідувань невинних людей.

У Росії минулого літа набув чинності закон, неофіційно відомий як «закон про пропаганду гомосексуалізму» чи про «заборону пропаганди гомосексуалізму». Він, зокрема, вніс зміни в закон про захист дітей від інформації, яка завдає шкоди їхньому здоров’ю і розвиткові, заборонивши поширення серед дітей також інформації, яка «пропагандує нетрадиційні сексуальні відносини». Зміни внесені і до Кодексу про адміністративні правопорушення Росії: в нього внесли статтю про «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх», за порушення якої передбачені значні штрафи, а для іноземців також видворення з Росії.

До такої пропаганди закон зарахував «інформацію, що спрямована на формування в неповнолітніх нетрадиційних сексуальних настанов, привабливості нетрадиційних сексуальних відносин, спотвореного уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних сексуальних відносин, або нав’язування інформації про нетрадиційні сексуальні відносини, яка викликає інтерес до таких відносин». При цьому визначень, які відносини вважати традиційними, а які нетрадиційними, закон не дає.

Правозахисники критикують цей суперечливий закон, зокрема, й за те, що він фактично дає підстави забороняти проведення гей-парадів та інших публічних акцій ЛГБТІ-спільноти, які теоретично можуть побачити діти.

Ця критика різко посилилася напередодні зимових Олімпійських ігор, які відкриваються в російському Сочі наприкінці тижня.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбрать школу ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ