Досвід - все про пологи в США

Досвід - все про пологи в США

07.02.14 08:01 0 7512
Все, що викладено нижче - виключно ОСОБИСТИЙ досвід, яким хочу поділитися.

Як народити в США в хорошому пологовому будинку за ціною в два рази дешевше , ніж у Москві , отримати дитині американське і російське громадянство , оформити всі документи і вирішити всі інші проблеми з цим пов'язані - стільки інформації ви не знайдете ніде більше в інтернеті . У Майамі (де народилися мої троє дітей ) і в Москві я живу вже майже сім років , всі нюанси - як , що і де краще зробити в обох країнах відомо з особистого досвіду.

Про пологи в США вкрай мало реальної конкретної інформації. Зате вистачає чуток і міфів. Я розповідаю все , як є.

Мета цієї публікації - виклавши свій особистий досвід , допомогти тим , хто хоче дати більше своїм дітям . Та й самій народити в максимально сприятливих і комфортних умовах.

Якщо комусь не сподобається нижчевикладене з тих чи інших причин - прошу не писати коментувати у категоріях подобається - не подобається , добре - погано , патріотично - не патріотично тощо. Я не буду відповідати. Та й взагалі , якщо щось не подобається - краще не читати це , не дивитися це і так далі.

Також я не припускаю обговорення мого особистого життя , моїх взаємин з кимось і так далі. Тема мого журналу і моїх постів - пологи в США і нічого більше. Все, що не вкладається в цю тематику , буду видаляти , вибачайте. Публічно лаятися і з'ясовувати відносини я ні з ким тут не збираюся.

Викладено мої особисті думки і погляди , на які я маю повне право , і якщо щось когось не влаштовує - « На смак і колір товаришів немає » , як відомо .

Якщо виникнуть сумніви в достовірності викладених фактів - прошу також бути об'єктивними . Я кажу , повторюся , виключно , про особистий досвід . Кожен наведений факт можу підтвердити документально. Тому приймаються також виключно документальні спростування наведених фактів . На голослівні звинувачення типу «Вірю - не вірю» , « Правда - брехня» , «Може бути - не може бути » відповідати також не збираюся.

Все нижче - інформація тільки про ті місця , де я маю особистий досвід проживання та пологів. Як йде справа в інших штатах США , в інших госпіталях - не знаю і не пишу про це . Хто знає - пишіть , доповнюйте мене .

Багато років проживши в Росії і в США я маю права мати особисту думку про стан медицини там і там. Російська медицина мені подобається набагато менше. Якщо у когось інша думка - дуже радий , значить Вам пощастило. У мене інша думка , я не збираюся його міняти, так само як і витрачати час на перепереконання когось.

Де краще народжувати

Якщо ви не можете вирішити де краще проводити роды в Америке и Украине, Росії чи в Німеччині, то відповідь така: Якщо немає грошей - тільки в Росії чи Україні. Якщо є гроші на пологи - тільки в США чи Німеччині.

До кризи , серед певного прошарку населення в Росії були популярні пологи в Австрії та в Німеччині . Летіти недалеко , престижно і медичних гарантій більше. Правда , на цьому плюси закінчувалися . Зима в Європі мало чим відрізняється від зими в Росії , громадянства теж ніхто не отримував. Його в Європі дає тільки Бельгія і те , тільки тим іноземкам , які до пологів прожили там не менше ніж 5 років.

Єдина пристойна країна в світі , де можна отримати громадянство за «правом землі» - США . Медицина там не гірше , ніж у Європі.

США - теж велика країна. Але в ній є лише три центри компактного проживання російськомовного населення , де є російськомовні гінекологи - Нью - Йорк , Лос - Анжелес і Майамі . Нью - Йорк для пологів малопридатний з міркувань екології ( хоча зрозуміло , що з Норильському не зрівняється ) . У Лос- Анжелесі все непогано , крім двох речей. У штаті Каліфорнія - найвищі в США ціни на все, включаючи медичні послуги та нерухомість , а також там - вічно холодний океан. Там немає Гольфстріму і навіть в липні мало хто ризикує купатися в Тихому океані.

Найоптимальніший варіант з точки зору поєднання всіх чинників - медицини , екології , теплого океану і отримання громадянства для дитини , на якому зупинилася зрештою наша сім'я - це США , Майамі

Пологи в США - кілька це доступно і реально ?

Один зі стійких міфів - народити в США дуже дорого і по кишені тільки мільйонерам . Це не так.

Тут Ви зможете дізнатися відповіді на всі питання. І зрозуміти , що це абсолютно доступно за ціною , можливо організаційно і цілком реально .

Візу до США може без проблем отримати будь-яка сім'я , що належить до середнього класу. Якщо Ви маєте постійну , добре оплачувану роботу або займаєтеся бізнесом - Ви без проблем отримаєте візу в США . Росія входить до десятки країн світу з найменшим відсотком відмов по візах в США .

Самі пологи коштують не десятки тисяч доларів , як пропонують численні недобросовісні посередники , а 3-7 тисяч доларів.

Про все це я і буду розповідати .

Якщо тут Ви не знайдете відповідей на якісь свої питання , пишіть мені , із задоволенням відповім . будуть сумніви в тому , що все, про що я пишу - дійсно так , можу надати скани документів - рахунків з госпіталів , договорів , адреси конкретних готелів або будинків , де здаються квартири.

Що дають пологи в США ?

1 . Відмінна медицина . Навряд чи хтось буде сперечатися про те , де медицина краще - в США або в Росії

2 . Клімат . Якщо народжувати в Майамі - цілорічний морський курорт , чудова екологія , дуже добре і для матері і дитини. У Росії є Сочі , але , на жаль , там держава виділяє мільярди на будівництво нікому не потрібних після Олімпіади величезних палаців зимових видів спорту і ні копійки на сучасні перинатальні центри. Ні в Сочі , ні в Геленджику немає таких госпіталів , як в Майамі. Особливо цей фактор важливий , якщо вагітність припала на зиму - найстрашніше для вагітної , це захворіти.

3 . Безвізова планета . Дитина в майбутньому зможе користуватися правом безвізового в'їзду практично в усі країни світу. У ті країни , куди без віз пускають американців він буде в'їжджати за своїм американським паспортом , в ті країни , куди не потрібно віз громадянам Росії - за російським .

4 . Соціальні блага. Дитина буде мати право користуватися всіма соціальними благами обох країн - безкоштовним охороною здоров'я , освітою і іншим, в тій країні , де це є і де це оптимально використовувати. Державну пенсію по старості він також зможе отримувати у двох країнах.

5 . Служба в армії. Якщо народжується син , він зможе обрати - служити йому в армії чи ні. Якщо він не захоче служити в російській армії , зможе абсолютно легально не робити цього - достатньо один місяць прослужити в американській армії за контрактом , і він звільняється від служби в російській армії. Або він просто може виїхати з Росії і жити в США .

6 . Отримання беззаставних кредитів . У США існує відпрацьована десятиліттями система надання беззаставних кредитів . Вони надаються банками відповідно до кредитною історією. Кредитна історія формується трьома спеціальними агентствами і прив'язується до номера SSN . Дитина , ставши дорослим , може отримувати кредити в США (кредитні картки , кредити на купівлю нерухомості , автомобілів , меблів , будь-яких споживчих товарів ) просто на підставі того , що у нього є SSN і він є громадянином США . Маючи хорошу кредитну історію ( а почати формувати її можна хоч з 5-10 років) , Ваша дитина отримає чудові стартові можливості для початку бізнесу або інших цілей , для яких потрібні гроші на початку самостійного життя.

7 . Отримання безкоштовного або недорогого освіти . Для громадян США існує багато коледжів та університетів , де можна отримати освіту або безкоштовно, або набагато дешевше , ніж іноземцям .

8 . Отримання громадянства США батьками чи іншими родичами. Виросла дитина може подати прохання про надання виду на проживання і громадянства США своїм батькам і родичам . Але це він зможе зробити тільки після досягнення 21 року.

Наскільки складно і реально отримати візу в США вагітній жінці .

Один з найсерйозніших питань - як отримати візу. Знову ж , вважається що це зробити дуже важко , і вже тим більше , візу не дадуть вагітній жінці . Або не впустять її в країну.

У імміграційного офіцера , який проводить інтерв'ю , стоїть лише одне питання : «Це потенційний іммігрант , який залишиться в країні , буде нелегально працювати , чинити злочини і так далі - чи це людина, яку зв'язує дуже багато з Росією і він обов'язково повернеться назад ? »

Якщо у претендента на візу постійна хороша високооплачувана робота , бізнес , є багато майна (квартира , машина , дача і так далі ) , є рахунки в банках - welcome to America ! Жодних проблем з отриманням візи не виникне. У США криза далеко не закінчився , вона вкрай зацікавлена ​​в приїзді людей , які привезуть з собою гроші і витратять їх там .

Наявність вагітності і бажання народити дитину в США не є мінусом , це скоріше плюс. Жінка приїжджає мінімум на кілька місяців , вона буде оплачувати житло , послуги лікарів , госпіталю , купувати їжу - всі ці гроші залишаться в економіці США . Головне - щоб вона, врешті -решт , поїхала назад . А це визначається саме тим , наскільки вона пов'язана з Росією.

Те , що дитина отримає після народження громадянство США - це не злочин. Крім цього, у імміграційного офіцера інші завдання - відсівати потенційних нелегальних іммігрантів , злочинців , терористів і так далі. Отримання громадянства будь-яким , народженим на території США дитиною , визначено вищим законом країни - Конституцією США . Американці взагалі в своїй масі сліпо дотримуються існуючі закони , не замислюючись , добре це чи погано. Закон існує - його треба дотримуватися.

Жінка хоче народити в США , вважає , що американська медицина краща за російську , що безпечніше і комфортніше зробити це в США - так це просто приємно чути будь-якому американцеві , які вельми патріотичні. Імміграційний офіцер - не виняток.

Та ж сама ситуація - при перетині кордону. У офіцера , через якого йде потік в'їжджають в США такі ж завдання - відстежувати підроблені документи , терористів , небажаних для США осіб . Йому не до вагітних тіток ...

Також абсолютним маренням є думки про те , що якщо жінка народила в США , то їй більше не дадуть візу в США . Якщо вона не порушила імміграційного законодавства , вчасно повернулася , не вчинила в США злочину , передбаченого законами федеральними і штатів - ніяких проблем з подальшими в'їздами у неї не буде . Це те ж саме , якщо боятися , що не дадуть візу через те , що витратив занадто багато грошей в казино Лас - Вегаса. В одному випадку чоловік, який приїхав в США користується послугами казино , в іншому - послугами госпіталю .

Резюме . Народити дитину в США - не злочин. Намір це зробити не потрібно приховувати і боятися наслідків .

Для людей , охочих скористатися послугами медичних установ у США немає спеціальної візи. Потрібно отримувати звичайну туристично- ділову B1/B2 .

Для її отримання досить мати бронь готелю та квитків на 2-3 тижні , ніяких спеціальних запрошень від госпіталю або організуючою пологи компанії мати не треба.

Ну і , найголовніше - мати стійке суспільно - фінансове становище і документи , що підтверджують це ...

Як самостійно отримати візу в США

Процедурно отримати зараз візу в США дуже просто . Для ледачих або які не вміють читати елементарні англійські питання - шлях в будь-яку російську компанію , організуючу тури в США . Там зроблять бронь готелю та квитків і допоможуть заповнити анкету.

Для решти - алгоритм наступний.

Спочатку потрібно забронювати готель і квитки на 2-3 тижні , бажано в цілорічному курорті Маямі. Поїздка туди відпочити навіть взимку не викличе ніякого подиву . Це можна зробити через будь-яке туристичне агентство. Якщо бронь зроблена завчасно , від неї можна просто відмовитися без будь-яких фінансових втрат .

Якщо з російськими агенціями будуть проблеми , напишіть приватне повідомлення , я можу порекомендувати російськомовного американського турагента , який може зробити це безкоштовно .

Далі заповнюється заява на сайті посольства .

Для заповнення заяви необхідно мати тільки фотографію в електронному вигляді розміром 5х5 см з роздільною здатністю не менше 600х600 пікселів і не більше 1200х1200 пікселів і «вагою» не більше 240 Кб.

Більш докладно про вимоги до фотографій можна прочитати тут travel.state.gov/visa/frvi/frvi_3882.html

Потім заповнюється сама заява . Там потрібні суто особисті відомості , які кожен про себе чудово знає. Також з броні квитків беруться дати прильоту в США , а з броні готелю - адреса перебування в США .

Після заповнення заяви необхідно роздрукувати підтвердження і разом з паспортом принести в компанію «Поні Експрес». Це єдина компанія , яка уповноважена американським посольством на прийом документів , призначення дати співбесіди і відправку паспорта з візою назад заявникові. В офісі «Поні Експрес» подивляться роздруківку , паспорт , призначать дату співбесіди і віддадуть все назад , взявши $ 140 за розгляд заяву на візу.

Кілька порад з отримання візи

У день співбесіди необхідно прийти в посольство США . При собі необхідно мати роздруківку броні готелю та квитків , а також документи , здатні переконати консульського офіцера , який проводитиме співбесіду в тому , що у Ваші наміри не входить залишитися в США .

Такими документами можуть бути :

- Довідка з місця роботи про Вашу зарплаті (бажано не менше $ 1000-1500 ) ;

- Довідка з місця навчання або студентський квиток;

- Документи , що підтверджують володіння власністю (документи на автомобіль , квартиру , будинок та інше). Власність не обов'язково повинна бути оформлена на Ваше ім'я , але в такому випадку необхідна довіреність на Ваше ім'я з правом управління і розпорядження нею . Якщо власність взята в кредит - зовсім добре . Офіцеру необхідно підтвердження не так Вашої спроможності та багатства , скільки впевненість , що Вас багато чого тримає в Росії і Ви обов'язково повернетеся ;

- Виписки з банківських рахунків , кредитні картки;

- Документи на родичів ( наявність родичів , які залишаються в Росії , особливо маленьких дітей - дуже добре) ;

- Будь-які інші документи , що підтверджують Ваші наміри обов'язково повернутися .

Якщо в паспорті є візи в інші країни , особливо Шенген - теж дуже добре. Якщо ні - не смертельно. Якщо візи були у старому паспорті , обов'язково потрібно взяти ксерокопію.

Немає необхідності робити всі документи на двох. Достатньо, щоб «паровозом » йшов хтось один , у кого документи краще .

Вкрай не рекомендується подавати на візу на пологи за кордоном в поодинці. Ідеальний варіант - сімейна пара . Якщо шлюб не зареєстрований , це ні про що не говорить. Штамп у паспорті нікого не цікавить , цивільний шлюб - теж шлюб . Після отримання візи чоловік може і не їхати зовсім , але подавати повинні разом.

Також необхідно підготувати відповіді на наступні питання: «Куди їдете ? » , « У якому готелі будете жити ? » І так далі. Відвідування США росіянами, на думку американського офіцера - велика подія в їхньому житті , всі деталі якого повинні бути добре відомі.

Відвідування заможної сімейною парою Майамі після декількох поїздок до Європи і по світу - саме милостиве видовище в очах консульського офіцера.

Якщо вагітність вже видно ( хоча це вельми складно помітити , в залі для співбесід на візу в посольстві США віконце , через яке з Вами буде розмовляти офіцер , знаходиться на рівні грудей і нижче просто нічого не видно) і буде поставлено питання типу : «Ви їдете в США народжувати » , правильна відповідь - « Так ». Не спитають про вагітність - на запитання « Мета Вашої поїздки в США ? » Простіше відповісти: «Відпочинок» . У американців все за інструкцією , правильну відповідь веде до правильної реакції . Як у собаки Павлова. Ну і , взагалі , менше скажеш сам - менше питань зададуть . Обманювати консульського офіцера не треба, і і провокувати його на купу зайвих питань - теж.

У цілому , процедура отримання американської візи - процес вельми нескладний і не потребує особливих фінансових , уіственних або фізичних зусиль.

Скільки коштують пологи в США (медичні послуги)

Тут мова піде про вартість медичних послуг як таких.

В Інтернеті гуляє маса цифр вартості пологів в США . В основному , називаються десятки тисяч доларів. На жаль , всі твердження - голослівні. Ніхто не оперує документами. Я готова кожне своє слово підтвердити документально - скані реальних договорів або рахунків за пологи в клініках і шпиталях Майамі .

Ціни в госпіталях :

Broward General Hospital www.browardhealth.org : звичайні вагінальні пологи - $ 2000 ( перебування 24 години). Кожен додатковий день перебування - $ 600 ( якщо народилися близнюки- $ 825 ) . Кесарів розтин (перебування менше , ніж 96 годин) - $ 3990 . Окрема кімната ( стандартно - дві жінки в кімнаті приблизно 30 квм , розділені щільною фіранкою від підлоги до стелі , типу штор ) - додатково $ 100 в день.

Memorial Regional Hospital www.memorialregional.com : звичайні вагінальні пологи - $ 3800 (перебування 48 годин. Додатковий день перебування - $ 1200.

У вартість пологів не входить послуги медичних клінік , працюючих в госпіталі : власне пологів - $ 3000-5000 , залежно від клініки і лікаря ) , огляду дитини після пологів і аналізів (це приблизно $ 200-300 ) , епідуральної анестезії , яка робиться добровільно ($ 700 -1000 ) і дрібні інші , в сумі додають ще $ 300 - $ 500.

Хороший варіант - Jackson North Miami Medical Center www.jhsmiami.org . Ось тут www.abirthcenter.ru заявляється ціна в $ 5000 на звичайні пологи - всі разом , і послуги госпіталю , і послуги лікаря

Пологи в госпіталі мають ще одну важливу особливість. Їхні послуги можна оплачувати в розстрочку. Жінка приїжджає в госпіталь після початку сутичок , оформляється ( називає своє ім'я та адреса) , народжує і їде з госпіталю з дитиною. Через місяць -півтора після того , як вона виписалася , їй , на вказаний нею адресу , приходять рахунки . Їх можна сплатити відразу , можна оплатити в розстрочку , в залежності від фінансового стану і домовленостей з госпіталем .

Якщо жінка приїхала народжувати в США , їй потрібно заново здати всі аналізи. Можна взяти з собою медичну карту та інші документи по вагітності , але вони будуть представляти інтерес тільки для російськомовних гінекологів (або для клініки , де є російськомовний персонал) .

В інтернеті можна знайти багато компаній, що пропонують пологи у США за 15-20-25 тисяч доларів. Відніміть з цих сум вищеперелічені цифри і ви отримаєте їх приблизну прибуток .

Я гарантую вірність цих цифр для Майамі . Що стосується інших штатів США - не можу нічого стверджувати .

Скільки коштують пологи в США ( житло)

Питання вірменському радіо: «Чому будинок на Рубльовці коштує 5 мільйонів доларів , а в будинок Майамі - 50 тисяч доларів ? »

Відповідь вірменського радіо: «Тому що він знаходиться за 8 тисяч кілометрів від МКАД ! »

Ціни в США дуже сильно впали після кризи і можна знайти хороше житло , починаючи від $ 600 на місяць. Принаймні стільки коштує студія (однокімнатна квартира) з кухнею , санвузлом і балконом в кілометрі від пляжу в центрі м. Hollywood .

1-2 - bedrooms квартири (тобто з однією або двома спальнями ) на океані або в крокової доступності від нього можна зняти за $ 1300 - 2500, в залежності від сезону , терміну і купи інших факторів .

Ринок нерухомості США влаштований таким чином , що всі пропозиції про продаж або здачу в оренду по всій території США знаходяться в одній національній базі даних. Вона доступна за адресою www.realtor.com . Zip - код для , наприклад того ж Hollywood , Florida , біля якого знаходиться A Birth Center і Memorial Regional Hospital - 33020

Будь-хто, хто хоче продати або здати житло звертається в будь-яке агентство , що має ліцензію на цей вид діяльності. Агент поміщає об'єкт в цю єдину базу даних.

Будь-хто, хто хоче купити або зняти житло , звертається знову ж таки в будь-яке агентство нерухомості. Будь ліцензований агент з нерухомості має доступ до тієї ж єдиній базі даних. Тому , абсолютно байдуже , до кого звертатися - база одна і та ж .

З ріелторських агентств можу порекомендувати одне з найбільших в США - компанію Remax www.remax.com . У Майамі можу порекомендувати їх агента Карину , вона говорить по-російськи. Користувалася кілька разів її послугами , справила на мене хороше враження професіоналізмом і сумлінністю .

Комісія береться тільки з господаря житла , з того , хто хоче продати або здати. З покупця або з наймача комісія не береться. Комісія , що сплачується господарем житла ділиться навпіл між тим , хто виставив житло на ринок і тим , хто знайшов покупця або наймача .

Винятком, зрозуміло , є деякі спритні російські агентства , які , користуючись недосвідченістю приїжджають людей , примудряються отримати комісію з обох сторін , а то й завищити вартість житла.

В обов'язки агента з нерухомості входить повне консультування клієнта по угоді і висновок офіційного контракту .

Знімання житла жорстко регламентується американським законодавством. Без дозволу наймача господар не має права навіть переступити поріг свого житла , якщо це не передбачено контрактом

При зніманні квартири необхідно враховувати ще один важливий момент - кондомініум .

Кожен будинок - це кондомініум , саме крихітна одиниця самоврядування в США . Але ця одиниця має свої закони ( Правила кондомініуму ) , своє виборне уряд (Рада кондомініуму ) . Коли господар квартири хоче її здати , в багатьох випадках потрібен дозвіл кондомініуму . При цьому потенційних тимчасових мешканців перевіряють на наявність криміналу в минулому ( всі дані арештів і судів у США знаходяться у відкритому доступі і будь-хто може запросити й одержати будь-яку інформацію по будь-якій фізичній або юридичній особі) . Кондомініум дає доручення спеціальним агентству ( за гроші потенційного квартиронаймача , це коштує $ 100-200 ) перевірити його . Зрозуміло , що перевірка стосується тільки території США , в інших країнах ніхто нічого не перевіряє.

Після цього відбувається інтерв'ю з претендентами , причому часто потрібно, щоб на інтерв'ю присутня вся родина. Задаються питання типу «Хто ви ? » , «Чим займаєтеся ? » І так далі. За результатами інтерв'ю сім'ї чи дозволяється оселитися у квартирі , або слід відмову.

У різних кондомініуми різні правила , десь - м'якші , десь - більш жорсткі . Десь співбесіди і перевірки не потрібно взагалі. У кожному конкретному випадку - своя унікальна ситуація.

Приватні будинки , як правило , об'єднані в селища , які управляються асоціаціями. Якщо Ви хочете зняти будинок , також іноді потрібен дозвіл асоціації .

Так що , на жаль , іноді неможливо зняти квартиру або будинок до приїзду в США , щоб в'їхати в заздалегідь відоме житло.

Рекомендація - по приїзду зняти готель на 1-2 тижні , забронювавши його заздалегідь. Приїхати . Озирнутися. Вибрати госпіталь . Переглянути варіанти житла і вибрати найбільш відповідний варіант на місці.

Ще один момент. Знімаючи готель , Ви платите наперед обумовлену суму грошей , що включає в себе все. Знімаю квартиру Ви платите додатково за електрику (це , залежно від сезону $ 100-300 на місяць) , воду ($ 30-80 ) , телебачення та інтернет ($ 50-80 ) . Якщо Ви знімаєте будинок , до цього додаються ще витрати на вивезення сміття ( $ 100).

Варіанти готелів можна подивитися, наприклад на цьому сайті www.expedia.com . Виберіть розділ Hotel , введіть у розділ What city ? назва Hollywood , Florida , дати в'їзду -виїзду і Ви отримаєте повну картину того , що пропонується - від найдешевшого до найдорожчого .

З невеликих і недорогих готелів можу порекомендувати в Майамі :

Ocean Drive Villa www.oceandrivevilla.com

Sun Surf www.sunsurf - motel.com

Silver Pray www.silverpray.com

Отельчики (точніше , невеликі одно - і двоповерхові мотелі ) чистенькі , 2 хвилини ходьби до пляжу , в номерах кухня , кондиціонер , санвузол. Як правило є стоянка для машини. Ценв на місяць : влітку - $ 1000-1300 ? взимку - у півтора -два рази дорожче. Цілком можуть бути альтернативою квартири , вони - як недорогі студії. І ніяких гемороїв з кондо ... Правда , часто бувають заповнені , потрібно резервувати заздалегідь.

Кому потрібна крутість і п'ять зірок - welcome to Trump International Beach Resort www.trumpmiami.com . Прямо в центрі російськомовного району Sunny Isles , шикарний п'ятизірковий готель на пляжі , номери коштують $ 700 на добу.

Отримання громадянства США і Росії

Отримання громадянства США

Народження дитини в США надають йому громадянство цієї країни автоматично з моменту народження.

У США діють дві норми набуття громадянства : "право крові» і «право землі ».

Право крові : будь-яка дитина , що народилася в будь-якій країні світу і має хоча б одного з батьків - громадянина США , набуває право на громадянство США .

Право землі: будь-яка дитина , що народилася на території США набуває право на громадянство США , незалежно від того , яке громадянство мають його батьки і в якому статусі вони знаходяться в США .

Надання громадянства США за народженням на їх території регламентовано 14- ю поправкою до Конституції США від 07.09.1968

Отримання громадянства Росії

Стаття 12 « Придбання громадянства Російської Федерації за народженням » Федерального закону « Про громадянство РФ» від 31.05.02 № 62- ФЗ: « Дитина набуває громадянство Російської Федерації за народженням , якщо на день народження дитини:

а ) обидва його батьків або єдиний його батько мають громадянство Російської Федерації ( незалежно від місця народження дитини) »

Дитина, що народилася в США і має хоча б одного з батьків - громадянина Росії отримує громадянство Росії відповідно до цього закону .

При цьому , у дитини не буде подвійного громадянства . Подвійне громадянство - це коли між країнами існує спеціальна угода про те , що кожна визнає свого громадянина громадянином іншої країни. Наприклад , у Росії така угода в 90- х роках минулого століття було з Туркменією . Зараз воно не діє. В даний час у Росії немає угод про подвійне громадянство ні з однією країною миру .

Тобто , для США дитина, що має американський паспорт - тільки громадянин США . Для Росії - тільки громадянин Росії. Кордон кожної з країн він зобов'язаний перетинати тільки за паспортом цієї країни.

Жодна з країн не має права позбавити його свого громадянства. Якщо , ставши дорослим , дитина вирішить відмовитися від одного зі своїх громадянств , він без проблем зможе в будь-який момент відновити його.

Оформлення документів після народження дитини в США

Отримання американського свідоцтва про народження

Після того , як жінка народила дитину в госпіталі або в пологовому будинку , вона заповнює applications на SSN ( Social Security Number ) і Birth Certificate (свідоцтво про народження) . Батька у свідоцтво про народження записують зі слів жінки

Після виписки з госпіталю потрібно поїхати в Department of Health , Office of Vital Statistics (департамент охорони здоров'я) , відділення якого є в кожному місті і , заповнивши також applications , отримати Birth Certificate .

Картка з номером SSN прийде через місяць- півтора поштою на адресу, вказану жінкою , як адреса місця проживання.

Вписання дитини в російський паспорт

Після отримання Birth Certificate його потрібно перекласти російською мовою , завірити переклад нотаріально і відправити до столиці штату на отримання апостиля . Апостиль - це документ, що видається секретарем штату , додаток якого до свідоцтва про народження робить його дійсним на території Росії.

Після цього є два варіанти.

1 Можна вписати дитину в паспорт одного з батьків у найближчому консульстві Росії , щоб його можна було вивезти з території США і в'їхати на Росію.

2 Можна переслати (або передати з кимось ) свідоцтво про народження дитини та паспорт батька , що знаходиться разом з ним у США , до Росії і вписати туди дитину в Міграційної службі за місцем реєстрації. Потім передати з кимось документи назад в США . Оптимально це зробити батькові дитини . Як правило , чоловік привозить вагітну дружину , облаштовує її , їде назад до Росії ( справи , робота , бізнес). Другий раз приїжджає вже на пологи (після цього може і забрати готові документи дитини та паспорт матері до Росії ) . І , приїхавши втретє забирати дружину з новонародженим , якраз привезе паспорт з вписаним туди дитиною.

Слід також мати на увазі , що можна переслати паспорт із США до Росії , але не можна переслати з Росії в США - це заборонено в Росії.

Другий варіант оптимальний , якщо жінка перебуває у США після пологів досить багато часу і є можливість чоловікові з'їздити в Росію і привезти назад документи . З російським консульством у Вашінгтоні завжди багато проблем , багатьом процедур вони вимагають особистого приїзду , часто чіпляються до дрібниць і повертають документи назад . Простіше зробити все в Росії .

Процедура отримання дитиною громадянства Росії

Перед вписання дитини в паспорт ( або отриманням окремого паспорта) потрібно також пройти процедуру отримання ним громадянства . Для цього в консульство (або до Міграційної служби в Росії) потрібно представити копії паспортів батьків ( громадян Росії) або одного з батьків - громадянина Росії та заповнити заяву . Після цього на свідоцтво про народження дитини ставиться спеціальна печатка , що підтверджує набуття дитиною громадянства Росії .

Отримання на дитину російського свідоцтва про народження

Для дитини, яка народилася в США можна також отримати в консульстві Росії свідоцтво про народження звичайного російського зразка . Для цього потрібно в строк не більше місяця надати в консульство копію паспортів батьків , довідку з госпіталю про народження дитини з нотаріально завіреної підписом лікаря , який приймав пологи і заява про те , що батьки не отримували американське свідоцтво про народження.

При всій простоті цієї процедури реально вона практично нездійсненна . Ті , хто писав цю інструкції явно дуже слабо уявляв собі реалії пологів за межами Росії.

Мало того , що госпіталь не видає ніяких довідок про народження ( максимум , що він може дати - це роздруківку з файлу , що свідчить про перебування жінки в госпіталі , ніким не підписував ) . Крім того , пологи приймає не лікар- співробітник госпіталю (як це робиться в Росії) , а лікар з тієї чи іншої клініки , яка не має ніякого відношення до шпиталю , а просто прикріплена до нього.

Коротше , отримати цю довідку - це нереальний геморой. Якщо до цього додати , що форми довідки , необхідної в консульстві немає і те , що Вам дадуть може їх не влаштувати , а часу відведено на все - 30 днів з моменту народження дитини ... Я б рекомендувала розслабитися і користуватися в Росії американським свідоцтвом про народження . Воно має таку ж силу . А нестандартний зовнішній вигляд - це не проблема.

Транспорт в Майамі

Тільки автомобіль . Метро є тільки в downtown Miami , півтори гілки , половина проходить по поверхні , за всі 6 років проживання в Майамі жодного разу імне користувалася . Є автобуси , але мало і ходять рідко. Тільки машина.

Якщо приїхала на короткий термін , краще орендувати . Є відомі компанії , типу Hertz www.hertz.com , є місцеві , типу www.miamirentacar.com . Є одна російська Mastercars Rental www.mastercarsrental.com

У американських вартість машини - від $ 60 на добу. У росіян є пропозиція від $ 750 в місяць , якщо берете надовго.

Якщо приїхали надовго - краще машину купити , а потім перед від'їздом продати. Трьох - чотирирічна машина типу Chevrolet Aveo буде коштувати $ 5000-6000 . Переглянути ціни можна тут Kelly Blue Book - найбільша online -база даних машин в США www.kbb.com ( zip - код можна ввести 33020 ) . Продати через кілька місяців реально практично за ті ж гроші , заплатіть тільки комісійні авто -дилеру ( в середньому 5 % за купівлю і стільки ж за продаж ) . На облік поставити може також дилер ( Mastercars Rental теж цим займаються ) , елементарна процедура, що займає півгодини разом з отриманням номерів. Обов'язкова страховка коштує приблизно $ 70 на місяць , в залежності від віку та стажу водіння. Найдешевша страхова компанія - Geico www.geico.com . Поліс робиться через інтернет , все дуже просто і займає 10 хвилин.

Російські права молжно використовувати протягом 6 місяців після приїзду. Можна здати на американські права - елементарна процедура навіть при незнанні англійської мови. Є такий oral - test , який можна здавати з російським перекладачем . Коштує це в середньому $ 200-300. Як він здається , думаю , пояснювати не треба ... Потім drive - test ( здаєш вже сама , потрібно виконати чотири вправи - рушити з місця і виїхати на проїжджу частину , повернути направо-наліво в потоці , виконати розворот в три точки , зупинитися і припаркуватися ) . Хабарі в Driver Licence office не беруть, але це все так елементарно ...

Їздити можна з GPS -навігатором , коштує від $ 100.Средняя швидкість руху - 50 км / год , правила всі дотримуються свято , ніхто не підрізає , все поступаються. Я після Майамі в Москві їздити взагалі не можу , їжджу в таксі або в метро - для спокою нервів ...

Чому я все це пишу? Навіщо мені це треба ?

Я багато знаю про цю тему і готова поділитися своєю інформацією з іншими.

Мені багато допомагали в житті - я готова допомогти іншим.

Я вважаю , що народити в США - краще (а для Москви - і дешевше) , ніж у Росії. Там краще медицина , там краще ставлення до жінок , там дитина може отримати друге громадянство - один Бог знає , можливо колись він скаже своїм батькам величезне спасибі за прийняте десятиліття тому рішення ..

Юля
http://www.babyblog.ru/user/Julymom/2719456

Uzinform


Источник: http://www.abama-mama.ru
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ