У Волинській області держава і надалі надаватиме дешеві кредити на будівництво житла сільському населенню

У Волинській області держава і надалі надаватиме дешеві кредити на будівництво житла сільському населенню

07.02.14 15:50 0 800
У рамках програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” у 2013 році введено в експлуатацію житлових будинків загальною площею 85,8 тис. м кв. та газифіковано 3105 раніше збудованих садиб. Про це в коментарі журналістам повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. За його словами, найкращі результати за обсягами наданих кредитів досягнуто в минулому році у Вінницькій, Запорізькій, Херсонській, Чернігівській та Одеській областях.

Міністр поінформував, що програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі розгорнули в Україні у 1997 році. Програма передбачає кредитування сільських забудовників за рахунок державного і місцевих бюджетів. Місцеві бюджети почали кредитувати програму з 1998 року, а державна підтримка впроваджується з 2000 року з внесенням до державного бюджету бюджетної програми “Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників”. Мінрегіон опікується виконанням програми, починаючи з 2010 року, коли Кабінет Міністрів України передав Мінрегіону повноваження щодо організаційно-технічного забезпечення діяльності Міжвідомчої координаційної комісії з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. А з 2011 року Міністерство визначено головним розпорядником коштів на державне пільгове довгострокове кредитування індивідуальних сільських забудовників.

За словами Геннадія Темника, Програма передбачає державне пільгове довгостроковекредитування індивідуальних сільських забудовників та забудову територій індивідуальними житловими будинками за економічними проектами згідно з сучасними містобудівними, архітектурно-конструктивними рішеннями, з використанням енергозберігаючих технологій, сучасних матеріалів та ефективного інженерного обладнання. Міністр наголосив, що в областях набуває поширення досвід проектування і будівництва житла з використанням місцевих будівельних матеріалів, виробів із них.

«Ідеологія програми відповідає сучасним підходам до забезпечення населення житлом: громадянин приймає рішення, що він побудує індивідуальне житло, а держава допомагає йому реалізувати це рішення – надає дешевий кредит, під 3% річних, терміном на 20-30 років. Багатодітним сім`ям держава надає безвідсотковий кредит», - сказав Геннадій Темник. Таким чином, за його словами, з часу дії Програми надано 91,3 тис. кредитів на суму 1065,5 млн. грн. Це дало можливість збудувати житла загальною площею 1508,9 тис. м кв. та газифікувати 91,3 тис. садиб.

Геннадій Темник додав, що в Держбюджеті на 2014 рік на цю програму передбачено 48 млн. грн. З місцевих бюджетів також виділятимуть кошти на підтримку індивідуального житлового будівництва на селі та покращення житлово-побутових умов сільського населення.

ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ