Луцькі школярі підгодовують птахів

Луцькі школярі підгодовують птахів

07.02.14 08:02 0 1121
Уже кілька років десятки лебедів-шипунів облюбували для зимівлі незамерзаючі технологічні ставки міських каналізаційно-очисних споруд комунального підприємства «Луцьводоканал». Багато птахів в силу різних причин не відлетіли в теплі краї, стали селитися поближче до людей, в селах та містах, сподіваючись на підтримку від них, але, на жаль, не завжди її отримують.

Радник міського голови Борис Сорока, відділ екології міської ради постійно організовують акції з підгодівлі лебедів під час зимівлі.

Підприємство ПАТ «Теремно Хліб» надало спонсорську допомогу в підгодівлі некондиційними хлібовідходами, КП «Луцький зоопарк» - зерновідходами, буряками та іншими кормами. Вчительські та учнівські колективи Волинського обласного ліцею-інтернату та Луцької загальноосвітньої школи № 12 організували підгодівлю лебедів та інших водоплавних птахів.

Щоб запобігти незаконному полюванню, екологи провели роз’яснювальну роботу серед місцевих мешканців. Охороняють лебедів і працівники очисних споруд.

Допомогу та спостереження за лебедями під час їх зимівлі організувало КП «Луцькводоканал».

На не так багато водойм, які не вкрилися кригою. На незамерзлих ділянках річки Сапалаївка на території парку ім. 900-річчя міста Луцька зимують дикі качки. Підгодовувати птахів взялися учні загальноосвітніх шкіл № 10 та 19, які розташовані поруч.

Діти вже звикли дбати про птахів, приносячи із дому харчі. Можна сподіватися, що і цю зиму лебеді та інші водоплавні птахи переживуть. Однак, найбільшою небезпекою для них є браконьєри, які кожного року полюють на беззахисних птахів.

Радник міського голови Борис Сорока повідомив, що в грудні 2013 року міський голова Микола Романюк дав доручення відділу екології виїхати на ставки в село Копачівка Рожищенського району, де в осінній період перебувала сім’я білих лебедів з двох дорослих та трьох молодих особин.

Браконьєри вбили двох лебедів, і вони лежали на середині водойми. Двоє молодих особин відлетіли, а третій залишився на озері біля вбитих птахів.

Зі зниженням температури водойма почала замерзати і лебідь міг стати легкою жертвою браконьєрів або собак. Щоб цей птах не загинув, були залучені працівники рятувальної служби, які витягнули з водойми мертвих птахів та захоронили їх. Після цього молодий лебідь покинув ставок та перелетів на очисні споруди КП «Луцькводоканал».

Про це повідомили у Луцькій міській раді

Читайте також: http://www.flyings.ru/publ/kakadu/2.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ