Закарпатців запрошують до співпраці з органами державної статистики

Закарпатців запрошують до співпраці з органами державної статистики

07.02.14 10:36 0 725
Відділ статистики фінансів підприємств нагадує, що подання респондентами даних органам державної статистики передбачено нормами діючого законодавства, зокрема, Господарським кодексом України (ст.19) та Законом України “Про державну статистику”.

Згідно зі статтею 18 Закону України “Про державну статистику” респонденти зобов’язані безкоштовно у повному обсязі, за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією, у визначені терміни подавати органам державної статистики достовірну статистичну інформацію і дані бухгалтерського обліку.

Повідомляємо, що за ст. 186-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання органам державної статистики даних для проведення державних статистичних спостережень або подання їх недостовірними, не в повному обсязі, не за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією, чи із запізненням; незабезпечення належного стану первинного обліку; порушення порядку ведення Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від десяти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Акцентуємо Вашу увагу на те, що в органах державної статистики впроваджено систему приймання електронної звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Подання респондентом електронної звітності здійснюється на добровільних засадах та за його ініціативою. Електронні звіти з обов’язковими реквізитами мають юридичну силу. Подання електронної звітності у значній мірі спрощує для респондента задачу звітування до органів державної статистики. Перелік форм звітності, які можуть подаватись респондентами в електронній формі, оприлюднений на офіційному сайті Державної служби статистики України в розділі “Електронна звітність”.

З метою отримання додаткової консультації прохання звертатися до Головного управління статистики (відділ статистики фінансів підприємств) за адресою: м.Ужгород, вул.Гойди, 11, каб. 12, телефон для довідок: 0504322308.

Запрошуємо Вас до співпраці щодо подання електронної звітності.

Повідомляє Ковач Ірина – заступник начальника управління – начальник відділу статистики фінансів підприємств ГУ статистики у Закарпатській області.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ