Хмельниччина: «Тривожна» кнопка врятувала власницю квартири від агресії колишнього співмешканця

Хмельниччина: «Тривожна» кнопка врятувала власницю квартири від агресії колишнього співмешканця

07.02.14 09:48 0 694
Кожен бажаючий може встановити «тривожні» кнопки не тільки для охорони підприємств та об’єктів торгівлі, а й для забезпечення недоторканості власного житла. У разі, коли господар перебуває в квартирі і в оселю хоче увірватися злодій чи хуліган, то достатньо натиснути на спеціальну кнопку, і за кілька хвилин приїдуть правоохоронці. Днями у Хмельницькому такою тривожною кнопкою Державної служби охорони, що встановлена у квартирі, довелося скористатися 42-річній місцевій жительці.

Близько третьої години дня наряд групи затримання отримав повідомлення від оператора пульту спостереження відділу Державної служби охорони про спрацювання засобів тривожної сигналізації в одній із квартир міста.

Працівники ДСО негайно виїхали за вказаною адресою. Власниця оселі вказала на громадянина, який щосили гамселив руками по вікнах її квартири. Як з’ясувалося згодом, на чергові «гостини» до жінки завітав її колишній співмешканець, який наразі немає постійного місця роботи. До речі, це вже не перша спроба чоловіка з’ясувати стосунки таким чином. Він навіть погрожував колишній співмешканці розправою, якщо та не прийме його назад. Окрім того, агресор неодноразово бив вікна у її квартирі.

Жінка втомилася від постійних візитів «колишнього» і кілька місяців тому звернулась до Державної служби охорони та встановила в квартирі «тривожну» кнопку. І от випала нагода нею скористатися. Рятівники прибули за лічені хвилини.

Побачивши міліціонерів, 46-річний чоловік почав лаятися і простягати руки до правоохоронців. На місце події було викликано слідчо-оперативну группу міліції. Після ігнорування вимог міліціонерів припинити порушення громадського порядку, хулігана було затримано. За вказівкою старшого слідчо-оперативної групи затриманого було доставлено на експертизу до медичного закладу для з’ясування стану алкогольного сп’яніння. Але чоловік і там поводився зухвало — ображав і погрожував черговому лікарю. Опісля експертизи нахабу доставили до відділку міліції.

По даному факту було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

УДСО при УМВС України в Хмельницькій області вкотре нагадує громадянам: послуги з охорони квартири, будинку за допомогою охоронної та тривожної сигналізації можна замовити за адресою: м. Хмельницький, вул. Тернопільська, 6/1 або зателефонувавши на безкоштовну телефону лінію Департаменту ДСО при МВС України 0 800 502 220, 0 800 211 000.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Землевпорядники ...
Наступна новина: Львівського ...

КОМЕНТАРІ