Українців запрошують до участі у міжнародному конкурсі інтернет-активістів

Українців запрошують до участі у міжнародному конкурсі інтернет-активістів

07.02.14 16:08 0 1677
5 лютого 2014 року німецька медіакомпанія Deutsche Welle починає десятий ювілейний міжнародний конкурс інтернет-активізму The Bobs – Best of Online Aktivism.

Про це 5 лютого IA ZIK повідомили організатори проекту.

Як повідомляють організатори, новинками цьогорічного конкурсу є:

* Україну в міжнародному журі конкурсу представляє телеведуча «5 каналу» та громадська активістка Вікторія Сюмар;

* Для участі в конкурсі приймаються інтернет-проекти різних форматів: блоги, мікроблоги, Facebook-сторінки, YouTube-канали, подкасти та інше.

Призами The Bobs – Best of Online Aktivism Deutsche Welle винагороджує непересічні інтернет-проекти (веб-сайти, блоги, мікроблоги, кампанії в соціальних медіа та багато іншого), які підтримують свободу слова і захищають права людини в інтернеті. Конкурс засновано у 2004 році.

«Наш міжнародний конкурс The Bobs привертає увагу до людей, які хочуть просувати демократію за допомогою цифрових медіа. У той час, коли в багатьох країнах люди борються за демократію та вільний доступ до інформації, це важливо як ніколи», – вважає генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбург.

Керівник проекту The Bobs Ґабріель Ґонзалез наголошує: «У цей дуже складний для України час ми б хотіли з допомогою інтернет-користувачів відзначити людей та проекти, які покликані розвивати відкрите й толерантне суспільство».

«Багато українців відстоюють демократію та правову державу. Вони роблять це також на інтернет-форумах та в соцмережах. Ми хочемо підтримати цю чудову активність. Тому запрошуємо українців надсилати нам свої пропозиції та коментарі щодо найкращих блогів України. Усе залежить від вашого голосування!», – додав головний редактор української редакції Deutsche Welle Бернд Йоганн.

Узяти участь у конкурсі може кожен. Для цього треба зареєструватися з 5 лютого до 5 березня 2014 року на сайті конкурсу. Для участі приймаються інтернет-проекти, написані однією з 14 мов The Bobs: українською, англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою або французькою.

Номінувати можна інтернет-сторінки різних форматів – блоги, мікроблоги, Facebook-сторінки, веб-сайти, YouTube-канали, подкасти та інше.

Переможців обиратиме міжнародне журі з 15 інтернет- і медіаекспертів, а також користувачі через відкрите онлайн-голосування. Україну в журі представляє телеведуча «5-го каналу» та відома громадська активістка Вікторія Сюмар.

На її думку, Україна вже добре усвідомила роль інтернет-ЗМІ та блоггінгу для суспільно-політичних процесів в країні.

«Розвиток блогінгу та Інтернету – це вирок цензурі і будь-якому авторитарному режимові. І ми це спостерігаємо в Україні», – переконана Вікторія Сюмар.

Журі обирає переможців у шести міжнародних номінаціях конкурсу (найкращий блог, найкраща інновація, найкраща громадська кампанія в соціальних медіа, приз організації «Репортери без кордонів», приз Global Media Forum, найкреативніший і найоригінальніший проект). Переможці за версією користувачів визначаться інтернет-голосуванням. Голосувати за фіналістів можна в усіх 20 номінаціях конкурсу, починаючи з 2 квітня 2014 року.

Торік у The Bobs-2013 було зареєстровано понад 4200 інтернет-сайтів та проектів. У відкритому онлайн-голосуванні взяли участь більш ніж 90 тисяч інтернет-користувачів зі всього світу.

Перелік переможців конкурсу та членів журі всіх років ви знайдете на сайті у розділі «Історія».

Переможці конкурсу The Bobs, яких обере журі в шести міжнародних номінаціях, отримають призи 30 червня 2-14 року під час медіаконференції Deutsche Welle Global Media Forum. Тема конференції змінюється щороку. Нині вона звучить так: «From Information to Participation – Challenges for the Media». За допомогою цифрових засобів зв’язку люди можуть по-новому брати участь у політичних процесах. Та при цьому виникає багато запитань: як забезпечити захист інформації та персональних даних? Яку роль відіграють викривачі спецслужб – такі, як Едвард Сноуден? Де мають бути межі свободи преси та слова? Про це в Бонні дискутуватимуть понад 2 тисячі учасників Global Media Forum зі всього світу.

Про це повідомив ZIK

Дивіться також: блог о seo и заработке в сети .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпаття: півтора ...

КОМЕНТАРІ