Прикарпатські правоохоронці викрили освітянина під час отримання ним неправомірної вигоди

Прикарпатські правоохоронці викрили освітянина під час отримання ним неправомірної вигоди

07.02.14 13:34 0 733
Працівники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС спільно з працівниками СДСБЕЗ Івано-Франківського міськвідділу міліції задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння в укладенні договору оренди частини приміщення одного з вишів Івано-Франківська.

В органи внутрішніх справ звернувся мешканець Івано-Франківська із заявою про те, що проректор соціально-економічного розвитку вищого приватного навчального закладу протягом січня вимагав в нього неправомірну вигоду за сприяння в укладенні договору оренди частини приміщення вишу для встановлення там автоматів з кавою.

Після того, як проректор отримав від заявника хабар у сумі 2850 гривень, його затримали оперативники підрозділу ДСБЕЗ. Наразі відносно освітянина судом вирішується питання обрання міри запобіжного заходу. Також міліціонери перевіряють інші факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди.

Відомості про цю подію занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368-ї КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ