В Івано-Франківській області правоохоронці затримали зухвалих квартирних крадіїв

В Івано-Франківській області правоохоронці затримали зухвалих квартирних крадіїв

07.02.14 08:44 0 757
В Калуші завдяки професіоналізму працівників міліції затримано злочинців, які скоїли серію квартирних крадіжок. Є п’ять фактів «активної діяльності» на рахунку злодіїв.

За словами начальника Калуського міськвідділу міліції підполковника міліції Василя Хомина, місяць тому до чергової частини міліції надходили заяви від місцевих жителів про те, що їх помешкання обікрали.

Співробітники карного розшуку провели ретельний аналіз усіх злочинів і встановили, що вони вчинялися з регулярною епізодичністю та за однаковою схемою: крадії у нічний час проникали до квартир через вікно шляхом його пошкодження або «віджимання», забирали переважно побутову техніку та швидко покидали квартиру.

Для затримання зловмисників було створено слідчо-оперативну групу, яка відслідковувала та аналізувала усі факти крадіжок, збирала докази. Зрештою, оперативники вийшли на слід крадіїв. Ними виявилися 27-річний місцевий житель та його приятель. Злодії збували викрадене за безцінь, а виручені кошти витрачали на власні потреби. Наразі вони затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення відповідно до частини третьої статті 185-ї Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. 27-річному зловмиснику судом обрану міру запобіжного заходу - домашній арешт, а його напарнику - особисте зобов’язання. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до інших злочинів.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ