Заява депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» в Івано-Франківській міській раді

Заява депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» в Івано-Франківській міській раді

07.02.14 12:45 0 887
Україна проходить нелегкі випробування. Українці здають екзамен на громадську свідомість, готовність захистити свої права, свою незалежність. У ці дні на малих і великих Майданах особливо надихає присутність Церкви. Духовна опіка над своєю паствою створює додатковий захист, дарує впевненість у завтрашньому дні, зміцнює та укріплює наші серця вірою в перемогу. Звичайно, це спостереження не тільки сьогоднішнього дня. Адже історія українського народу нерозривно пов’язана з історією української церкви. Серед українців релігія завжди була, і залишається основним фундаментом для зміцнення ідей незалежності та соборності нашої держави.

У тяжкий період середини ХХ століття борці за волю українського народу поряд із Господньою вірою плекали й віру в Незалежну Українську державу. На жаль, вояків УПА з кожним днем залишається все менше. Нещодавно відійшов у вічність голова Братства ОУН-УПА Фотій Володимирський. В пам'ять про нього, в пам'ять про сотні, про тисячі українців – героїв Української Повстанської Армії – хочемо оголосити ініціативу про спорудження в Меморіальному сквері по вулиці Степана Бандери храму Героїв УПА.

Дана пропозиція вже знайшла підтримку в Івано-Франківській Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви. Із відповідною пропозицією також свого часу зверталися вояки УПА Карпатського краю. Тож об’єднуючи бачення всіх сторін, хочемо зі свого боку наголосити, що готові докластися до справи спорудження храму. Також ми, фракція ВО «Свобода» в міській раді, закликаємо івано-франківську громаду, всіх небайдужих українців своєю пожертвою допомогти у цій справі. Адже відчуваємо свою відповідальність за духовну опіку над ветеранами УПА, яким завдячуємо Незалежністю України.

Депутатська фракція ВО «Свобода»

в Івано-Франківській міській раді

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: Луцьк: міський голова ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ