Новий Розділ: рятувальники провели профілактичний рейд із рибалками

Новий Розділ: рятувальники провели профілактичний рейд із рибалками

07.02.14 17:15 0 971
5 лютого фахівці Новороздільського міського сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області провели профілактичні рейди по місцях здійснення риболовлі на місцевих водоймах.

Погодні умови є сприятливими для утворення міцного льодового покриву та вирубування рибалками лунок у крижаному «дзеркалі» озер. Рятувальники, першочерговим завданням яких є забезпечення безпеки населення, вирішили перевірити місця риболовлі та розпитати у рибалок чи знають вони основні правила поведінки на кризі. Зазвичай, досвідчені рибалки говорять про те, що знають як подбати про своє життя на воді, але інколи така впевненість може призвести до небезпечної ситуації.

Тому рятувальники нагадують усім любителям «тихого» полювання правила безпечної риболовлі. Начальник Новороздільського міського сектору ГУ ДСНС України у Львівській області Дмитро Кириченко провів бесіду - інструктаж з рибаками щодо правил безпеки на льоду та порядку дій на випадок, якщо людина провалилась під лід. Також, рибалкам розповіли про спорядження та підручні засоби, якими можна врятуватися у небезпечній ситуації. Фахівці ДСНС під час бесід вручали пам’ятки із основними правилами та заходами порятунку на воді.

Коротко нагадаємо читачам основні правила поведінки під час риболовлі:

* подивіться заздалегідь чи немає підозрілих місць, де лід може бути не міцним біля стоку води, тонким або крихким поблизу кущів, очерету, під кучугурами;

* обминайте ділянки, які вкриті товстим шаром снігу (під снігом лід завжди тонший);

* не пробивайте поруч багато лунок;

* не збирайтеся великими групами на одному місці;

* не пробивайте лунки на переправах;

* візьміть з собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду;

* не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;

* завжди майте під рукою міцну мотузку, довжиною 12-15 метрів;

* тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку;

* якщо лід почав тріщати та з’явилися характерні тріщини – негайно повертайтеся. Не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду.

Безумовне виконання правил поведінки на воді є неодмінною запорукою вашого життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ