В департаменті охорони здоров’я ЛОДА обговорили питання щодо запровадження страхової медицини у Львівській області

В департаменті охорони здоров’я ЛОДА обговорили питання щодо запровадження страхової медицини у Львівській області

07.02.14 10:47 0 719
На Львівщині заплановано впровадити медичне страхування. Про розвиток страхової медицини в області говорили представники робочої групи МОЗ України з опрацювання соціальних стандартів та фінансових нормативів бюджетної забезпеченості у сфері охорони здоров’я.

Зокрема, професор Відкритого міжнародного університету «Україна» Анатолій Голунов та головний лікар Скадовської районної лікарні Херсонської області Віктор Турик поділилися набутим досвідом та знаннями із львівськими колегами.

Водночас директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ростислав Ступницький зазначив, що питання страхової медицини на є дуже актуальним: «Досвід зарубіжних країн показує, що відповідні страхові фонди можуть стати вагомим джерелом фінансування, а механізм формування і витрачання цих коштів може забезпечити саме його адресність, тобто фінансування не медичних закладів, а конкретних жителів», – зазначив Р.Ступницький.

Він додав, що в Україні поки що в умовах безоплатної медицини медичне страхування залишається лише видом державного соціального страхування. Але потреби покращення рівня охорони здоров’я об’єктивно диктують пошук позабюджетних джерел фінансування для лікування громадян, медикаментозного забезпечення, діагностики тощо.

Зазначимо, суть медичного страхування полягає у сплаті одноразового страхового внеску, значно меншого аніж вартість усіх медичних послуг. Громадяни впродовж року зможуть безкоштовно користуватися комплексом різноманітних послуг, які надаватимуть кваліфіковані спеціалісти. Це один із перспективних напрямків розв’язання проблем фінансування галузі охорони здоров’я.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині до ...
Наступна новина: Навчально-виховний процес в ...

КОМЕНТАРІ