У Львівській області петро Колодій взяв участь у громадському обговоренні проєкту обласного б'юджету

У Львівській області петро Колодій взяв участь у громадському обговоренні проєкту обласного б'юджету

07.02.14 11:42 0 960
Львівська обласна рада і надалі якнайширше реалізовуватиме принципи конкурсного відбору та співфінансування. Про це повідомив голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій під час громадського обговорення проєкту обласного б'юджету Львівської області на 2014 рік, яке відбулося 5 лютого 2014 року в приміщенні обласної ради.

Презентували проєкт обласного б'юджету голова постійної комісії з питань б'юджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради свободівець Ярослав Качмарик та директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків. До обговорення долучились свободівці голови Львівської обласної ради Петро Колодій та Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, депутати обласної ради та місцевих рад Львівщини, науковці та представники громадських організацій.

Зі вступним словом до учасників обговорення звернувся голова обласної ради Петро Колодій. Зокрема, він наголосив на важливості відкритого процесу формування б'юджету області та участі в цьому спільноти.

Щодо самого проєкту б'юджету Львівської області на 2014 рік Петро Колодій відзначає кілька важливих моментів, зокрема, зменшення власних надходжень до обласного б'юджету з окремих джерел.

"Джерелом фінансування заходів, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг є надходження від збору за першу реєстрацію транспортних засобів. Зокрема, якщо у минулому році надійшло більше 26 млн. грн., то план на 2014 рік складає 18 млн. грн.. Однією з причин зменшення очікуваних надходжень є запроваджений з 01 вересня 2013 року утилізаційний збір, що призвело до зменшення обсягів ввезення в Україну транспортних засобів.

Ще одним негативним чинником, що впливає на зменшення надходжень до обласного б'юджету є сплата податків до інших б'юджетів підприємствами, які працюють на території Львівської області. Згідно з інформацією Головного управління Міндоходів у Львівській області, 91 підприємство зареєстроване на території Львівщини як платник окремих видів податків. Всі вони провадять господарську діяльність тут, однак податки сплачують до б'юджетів інших областей", – зауважив Петро Колодій.

Водночас голова обласної ради зазначив, що Львівська обласна рада, як і торік, намагатиметься якнайширше реалізувати принципи конкурсного відбору та співфінансування.

"Зокрема, плануємо збільшити обсяги фінансування Програми проведення обласного конкурсу мікропроєктів. В умовах дефіциту фінансового ресурсу на розвиток території важливо залучати додаткові джерела фінансування, зокрема, міжнародну технічну допомогу. Цього року вперше передбачено кошти на співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги. Найближчим часом також плануємо затвердити Порядок, який буде регламентувати співфінансування таких проєктів з обласного б'юджету", – наголосив Петро Колодій.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Постійна комісія ...

КОМЕНТАРІ