В Житомирській області ємільчинський район – приклад успішної реалізації соціально-економічного потенціалу краю на благо людей

В Житомирській області ємільчинський район – приклад успішної реалізації соціально-економічного потенціалу краю на благо людей

07.02.14 12:03 0 767
Голова облдержадміністрації Сергій Рижук відзначає активізацію розвитку сільського господарства нашого регіону, позитивну динаміку загального економічного розвитку, яка створює основу для покращення рівня соціального захисту людей. На цьому очільник області наголосив під час телепроекту «Відкрита розмова».

Доказом цьому є і здобутки Ємільчинщини. Територія району знаходиться в поліській зоні і саме цей фактор впливає на обробіток земель та їх родючість. Щороку розширюються посівні площі та підвищується врожайність сільськогосподарських культур. У тваринництві в минулому році також досягнуто зростання обсягів виробництва молочної продукції. Зокрема, вдалося збільшити надій молока на корову на 400 кг.

Підбиваючи підсумки 2013 року, голова Ємільчинської райдержадміністрації Леонід Забела розповів, що за результатами 9 місяців 2013 року Ємільчинський район зайняв 7 місце у рейтингу районів і міст Житомирської області. Протягом останніх років тут вдається нарощувати позитивні тенденції в економіці. У 2013 році було зафіксовано зростання реалізації промислової продукції на рівні 19%. Леонід Володимирович звертає увагу на те, що у порівнянні з 2011 роком, підприємства району виробляють втричі більше продукції у розрахунку на одного споживача. Загалом, промисловий комплекс краю має великий потенціал та багато резервних можливостей.

Керівник району зазначив, що значна увага приділяється і соціальному розвитку краю. За останні три роки освоєно 45 млн. грн. державної субвенції. Завдяки цим коштам майже в кожному освітньому і медичному закладі впроваджуються енергозберігаючі технології (це нові котельні або замінені вікна). Яскравим прикладом успішної реалізації енергоефективних проектів є центральна районна лікарня. Вже два роки поспіль її обігрівають сучасні потужні котли. У 2012 році у поліклініці цього лікувального закладу були замінені всі вікна (загальна вартість робіт становить 1 млн. грн.), а в минулому році тут проводилося утеплення фасаду та ремонт даху.

Резюмуючи, Леонід Забела відзначає, що Ємільчинський район має свою специфіку, яка обумовлена значною територією та великою кількістю сільських населених пунктів. Влада має над чим працювати, адже постійно потрібно дбати про всі територіальні громади 37 сільських рад, учнів 40 шкіл та пацієнтів 65 закладів охорони здоров’я.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ