Рівненські оперативники затримали групу квартирних крадіїв

Рівненські оперативники затримали групу квартирних крадіїв

07.02.14 11:09 0 669
Завдяки професіоналізму оперативників відділу карного розшуку Рівненського міськвідділу міліції викрито групу осіб, котрі проникали до помешкань, ламаючи серцевину замка. Як з’ясували слідчі, саме від цих «квартирників» постраждали не лише рівняни та жителі області, а й мешканці майже усієї Західної України.

Три місяці копіткої оперативно-розшукової роботи правоохоронців дали позитивний результат. Квартирні злодії були викриті під час чергової крадіжки та затримані під час чергової оборудки, а саме в той момент, коли виходили з будинку.

Задля власної безпеки «домушники» здійснювали крадіжки переважно на окраїнах міста. Адже вони вважали, що коли їх буде викрито, ймовірність утекти буде набагато більша, аніж з центральної частини міста. Обирали квартири, в котрих були встановлені металопластикові вікна та кондиціонери.

Золоті прикраси та гроші — це все, що брали зловмисники, коли потрапляли до помешкання. Лише в окремих випадках, коли не знаходили того, за чим прийшли, забирали щось із дрібної побутової техніки.

Зловмисники неодноразово судимі за квартирні крадіжки. Лідером угруповання був 37-річний Юрій. Саме він обирав місто та квартиру, в котру збиралися навідатися разом з 28-річним Степаном та 30-річним Олександром.

— За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Рівненського МВ Руслан Мельник. — У ході досудового розслідування встановлено сім фактів квартирних крадіжок, вчинених цими особами в місті Рівному. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі зловмисникам оголошено про підозру. Триває досудове розслідування.

Рівненський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ