Сергій Тимченко: Публічна кадастрова карта стане основою для побудови національної інфраструктури геопросторових даних

Сергій Тимченко: Публічна кадастрова карта стане основою для побудови національної інфраструктури геопросторових даних

07.02.14 11:40 0 980
– Надзвичайно важливою подією цього року не лише для земельного відомства, але й практично для кожного громадянина України стало відкриття публічної кадастрової карти. Вперше земельні відносини перейшли в прозору площину – на карті можна побачити абсолютно всі зареєстровані ділянки у межах України. Якщо вчора ніхто не вірив, що це можливо, то уже публічна кадастрова карта – найпопулярніший державний веб-ресурс, а завтра вона стане основою для побудови національної інфраструктури геопросторових даних. Відповідний закон «Про національну інфраструктуру геопросторових даних» передбачається розробити та прийняти до кінця 2014 року, – зазначив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко під час підсумкової прес-конференції, що відбулася у Кабінеті Міністрів України.

Завдяки запуску Національної кадастрової системи і публічної кадастрової карти значно зросли позиції України в міжнародному рейтингу інвестиційної привабливості «Doing Business». Зокрема, зростання по темі «Реєстрація власності» склало 61 пункт.

Зараз на електронну карту нанесені земельні ділянки та триває робота щодо внесення інформації про об’єкти природно-заповідного фонду, а в майбутньому карта поповниться різними інформаційними шарами. Так, інформація про водні та лісові об’єкти, мережі та інженерні комунікації, будови та їх плани, дороги, об’єкти інфраструктури стане доступною широкому загалу.

Завдяки публічній кадастровій карті реєстратори, власники земельних ділянок виявили ті помилки, які були допущені протягом 20 років реформи. На фахівці уже виправили понад 2,5 млн помилок. Робота над усуненням недоліків триває.

Враховуючи розміри України, вітчизняна публічна карта (http://land.gov.ua/) найбільша електронна карта Європи. За рік публічну кадастрову карту відвідали 3 445 703 рази, 1 084 309 разів це зробили унікальні користувачі мережі.

На завершення керівник земельного відомства сказав: «Запрошуємо і вас, шановні журналісти, як і кожного громадянина України та зарубіжних друзів, відвідати новий веб-портал земельного відомства, рік народження якого – 2013».TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like929", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині стан ...
Наступна новина: У Львівській області петро ...

КОМЕНТАРІ