Вшанували пам’ять Володимира Доцюка, який протягом 13-ти років був керманичем Чернівців

Вшанували пам’ять Володимира Доцюка, який протягом 13-ти років був керманичем Чернівців

08.02.14 14:19 0 876
6 лютого відбувся вечір пам’яті Почесного громадянина міста Чернівці Володимира Доцюка, який протягом 13-ти років головував у Чернівецькій міській раді. З ідеєю проведення цього заходу до Віталія Михайлішина звернулася ініціативна група, що складається переважно з керівників управлінь та структур, котрі працювали під керівництвом Володимира Доцюка. Секретар Чернівецької міської ради радо підтримав це прагнення.

За спогадами колег і друзів, одним з найбільших здобутків Доцюка стало те, що 22700 чернівчан отримали нові квартири. Свою славу ділив з усіма своїми соратниками, завжди кажучи: «У мене сильна команда!»

Відтепер подібні зустрічі, під час яких згадуватимуть про видатних людей, що працювали на благо Чернівців, будуть проходити регулярно.

Довідково:

Доцюк Володимир Федорович народився у простій багатодітній (5 дітей) селянській родині у селі Волчинець Атакського району Молдови в лютому 1936 року. У 1953 році закінчив сім класів школи, після чого вступив до Чернівецького залізничного училища №1. Трудовий шлях розпочав слюсарем з ремонту вагонів, згодом став оглядачем вагонів вантажного парку станції Чернівці, секретарем партійного комітету, у 1966 році став начальником депо, будучи наймолодшим керівником у місті на той час. Вищу освіту Володимир Федорович здобув у Дніпропетровському інституті інженерів залізничного транспорту. У 1971 році був обраний на посаду голови Першотравневої ради. Уже 4 травня 1972 року Доцюка В. Ф. було обрано головою Чернівецької міської ради, яку він очолював до 11 березня 1985 року.

Під його керівництвом збудовано завод «Кварц», відбулося суттєве розширення меж міста – виросли два житлові масиви- «Південний» та «Руський», з’явилися нові школи-№6, №11, №27, міська лікарня №1, кардіоцентр(1982 рік), дитяча лікарня, госпіталь інвалідів війни, домобудівний комбінат, готель «Черемош», будинок політосвіти («Юність Буковини»), будинок райвиконкому Шевченківського району міста, готель «Турист». Володимир Доцюк забезпечив цілодобове постачання води для міста, на його рахунку зведення моста через Прут у районі Калинівського ринку, реконструкція міських очисних споруд, введення в експлуатацію прохідного каналізаційного колектору, прокладено десятки кілометрів електричних, телефонних, газових, водопровідних та каналізаційних мереж, побудова водогону, збудовано водогін технічної води, здійснено транспортну розв’язку по вулиці Хотинській, побудова захисної дамби на правому березі Прута, реставрація театру імені Ольги Кобилянської, впорядкування парку «Жовтневий». Під час його перебування на посаді голови Чернівецької міської ради здійснено реконструкцію вулиць Університецької, Сторожинецької, Білоруської, Л.Кобилиці, Житомирської, Гагаріна, Б.Хмельницького та інших, прокладено нові й продовжено тролейбусні маршрути №2, 3, 5, 6.

Володимир Доцюк був нагороджений медаллю «На славу Чернівців», а в жовтні 2012 року Володимиру Федоровичу було присвоєне звання «Почесного громадянина міста Чернівці».

28 листопада 2012 року Володимира Федоровича Доцюка не стало. Похований у Чернівцях.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів на вихідні. Афіша

КОМЕНТАРІ