У Волинській області заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк взяв участь у загальнодержавній селекторній нараді з питань соціального захисту ветеранів

У Волинській області заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк взяв участь у загальнодержавній селекторній нараді з питань соціального захисту ветеранів

08.02.14 12:49 0 921
Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк взяв участь у загальнодержавній селекторній нараді з питань соціального захисту ветеранів.

Головні питання, що аналізувалися у ході наради під головуванням Міністра соціальної політики України Наталі Королевської – підсумки роботи за 2013 рік із соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх родин, а також перспективні завдання на 2014 рік. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, в області статус ветеранів мають 44 тисячі осіб. Своєчасність виплат пільг, субсидій, допомог, забезпечення інших соціальних гарантій – пріоритетний напрямок роботи місцевих органів виконавчої влади. Упродовж минулого року в області на відшкодування пільг за житлово-комунальні послуги ветеранам війни було використано 95 мільйонів гривень. Придбано 5 квартир для інвалідів війни та 2 – для воїнів-інтернаціоналістів.

Минулого року було спрямовано понад 17 мільйонів гривень на виплати разової грошової допомоги до Дня Перемоги. Традиційно з обласного бюджету фінансується статутна діяльність громадських ветеранських організацій. Додаткові асигнування на лікування та харчування. а також медобладнання отримали обласний госпіталь для ветеранів та відповідні відділення у містах та районах.

Також Олександр Курилюк зазначив, що у 2011 році на Волині терміном на 5 років підписано Меморандум між облдержадміністрацією та обласною організацією ветеранів Афганістану, який передбачає заходи із посилення соціального захисту цієї категорії громадян.

Щодо формування Паспорта ветерана, який Мінсоцполітики запровадило своїм наказом наприкінці листопада минулого року, то Олександр Курилюк доповів, що в області з власної ініціативи ще на початку 2013 року розроблена Соціальна картка ветерана, яка містить практично такі ж відомості, що й Паспорт. Тому ця робота на Волині – на завершальному етапі. Соціальні працівники повторно відвідають усіх ветеранів війни з тим аби визначити соціально-побутові потреби громадян цієї категорії та сформувати, відповідно до потреб, графіки та обсяги надання адресних соціальних послуг.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суд прийняв рішення про ...

КОМЕНТАРІ