ДКП «Луцьктепло» та КП «Нововолинськтеплокомуненерго» зменшили тарифи на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для бюджетних установ

ДКП «Луцьктепло» та КП «Нововолинськтеплокомуненерго» зменшили тарифи на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для бюджетних установ

08.02.14 16:18 0 1123
Від 30 грудня минулого року Постановою КМУ «Про зниження цін на природний газ» Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі рекомендовано з 1 січня 2014 року встановити граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується установам та організаціям, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів та промисловим споживачам, а також іншим суб’єктам господарювання.

НКРЕ установила граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується установам та організаціям, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів – 2448 грн за 1000 метрів кубічних (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2%, тарифів та послуг з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом), а також граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується промисловим споживачам та іншим суб’єктам господарювання – 3113 грн за 1000 метрів кубічних на І квартал 2014 року.

У зв’язку з цим, Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України здійснило контроль та надало рекомендації 11-ьом волинським суб’єктам господарювання (Рожищенському ПЖКУ, Камінь-Каширському РП «Теплокамінь», Волинському академічному облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка, ВЖКГ с. Липини, Старовижівській ЦРЛ, ТзОВ «Теплосервіс-Луцьк», ПАТ «Електротермометрія», ДКП «Луцьктепло», ПТМ «Ковельтепло», КП «Нововолинськтеплокомуненерго», ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго») щодо вжиття заходів запобіганню порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку. А також рекомендувало їм провести коригування діючих тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення і гарячого водопостачання для бюджетних установ та організацій, іншим споживачам в частині складової витрат «прямі витрати» (паливно-природний газ) у зв’язку зі зниженням цін на природний газ. Станом на 31 січня поточного року це зробили Рожищенське ПЖКГ, ПТМ «Ковельтепло» та Волинський академічний облмуздрамтеатр ім. Т.Г. Шевченка.

Окрім того, органи місцевого самоврядування переглянули тарифи на послуги з центрального опалення та постачання гарячої води.

Зокрема, ДКП «Луцьктепло» зменшило тарифи на послуги з централізованого опалення для бюджетних установ на 20,8% від попередніх тарифів та для інших споживачів на 2,8% від попередніх тарифів, на послуги з гарячого водопостачання води для бюджетних установ на 16,6% від попередніх тарифів та для інших споживачів на 4,4%, а також на послуги з підігріву води для бюджетних установ на 20,8% та для інших споживачів на 5,9%. КП «Нововолинськтеплокомуненерго» також зменшило тарифи на послуги централізованого опалення та підігріву води для бюджетних установ та інших споживачів (крім населення)

Робота з перегляду тарифів на теплопостачання у зв’язку зі зниженням цін на природний газ в області триває.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ