Прокуратура Волині захищає права дітей на якісне харчування

Прокуратура Волині захищає права дітей на якісне харчування

08.02.14 11:16 0 933
Одним із пріоритетних напрямків нагляду за додержанням і застосуванням законів прокуратури області є охорона життя і здоров’я дітей.

У минулому та поточному роках органами прокуратури області проведено низку перевірок у сфері захисту прав дітей на безпечне та якісне харчування, у ході яких виявлено непоодинокі порушення.

Зокрема, прокурорами розпочато кримінальні провадження за фактами поставки в дошкільні та загальноосвітні заклади міста Луцька, Ковельського, Горохівського, Іваничівського й Камінь-Каширського районів Луцька неякісних продуктів харчування, які не відповідали вимогам ДСТУ.

Ковельським та Володимир-Волинським міжрайонними прокурорами внесено подання начальникам управління освіти міських рад з вимогою вжити заходів задля повернення постачальниками коштів, сплачених за недоброякісну продукцію.

За результатами розгляду подання, внесеного прокурором міста Луцька Луцькому міському голові, постачальником, який надавав у навчальні заклади обласного центру неякісне масло із рослинними домішками, повернуто кошти в сумі 13 тис. грн.

Перевірками також встановлено, що з міського бюджету Нововолинська на забезпечення безкоштовного, збалансованого та раціонального харчування учням початкових класів кошти виділялись не відповідно до наявних потреб.

На усунення порушень прокуратурою Нововолинська внесено подання міському голові з вимогою збільшити видатки на безоплатне харчування для учнів.

За поданням прокурора Ківерцівського району батьками повернуто кошти на загальну суму близько 5 тис. грн., які були з них неправомірно стягнуті як доплата за харчування учнів початкових класів.

Зауважимо, що зважаючи на актуальність питання забезпечення волинських дітей якісним харчуванням, воно було розглянуте у січні 2014 року на колегії прокуратури області.

Рішенням колегії заплановано провести на Волині перевірки з питань забезпечення прав дітей на безпечне та якісне харчування у січні-лютому 2014 року.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Ужгороді злодій обчистив ...

КОМЕНТАРІ