В Закарпатській області життя постраждалому в ДТП хлопцеві з Хуста порятував працівник ДАІ

В Закарпатській області життя постраждалому в ДТП хлопцеві з Хуста порятував працівник ДАІ

08.02.14 17:23 0 1119
Вироком Хустського районного суду до чотирьох років позбавлення волі умовно та з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на два роки засуджено молодого мешканця міста Хуст Івана. Цей хлопець опинився на лаві підсудних за керування автомобілем й створення ДТП, в якій покалічився його товариш.

Ця трагічна подія відбулася недільного літнього ранку в місті Хуст на Закарпатті. Закінчувались літні канікули. П’ятеро друзів, молоді жителі Хуста, вирішили по-своєму відмітити останні літні дні. Компанія зібралася на пікнік, серед них був й 22-річний Іван.

В місцевому супермаркеті друзі купили все необхідне, не забувши, звісно, й за спиртне. Вибравши гарне місце на березі річки, хлопці розклали багаття й стали жарити шашлик. Випили горілки. В компанії була й дівчина одного з хлопців.

Відпочивши, підпила компанія вирішила повертатися на машині додому. Першими водій Іван відвіз додому дівчину та її хлопця. Дорогою йому зателефонував хтось із приятелів і запросив на вечірку, яка відбувалась за містом.

Вже за півгодини хлопці там розважались. Вечірка була в самому розпалі, коли господар, побачивши, що продуктів до ранку не вистачить, попросив Івана з друзями з′їздити в супермаркет і купити закуску. Ті погодились.

В Хусті хлопці заодно вирішили сходити в танцклуб. На водія в автомобілі залишився чекати приятель Михайло. Повернувшись з дискоклубу, Іван зробив Михайлу зауваження, аби той витягнув ноги з вікна машини, бо не видно дзеркало заднього виду... Після того хлопці поїхали в супермаркет, докупили продуктів та поверталися на вечірку.

Проте туди вони не доїхали. В той період на вулиці Волошина в центрі Хуста проводились ремонтні роботи, й уздовж траси на узбіччі стояли піддони з бруківкою. Розігнавши машину, молодий водій не помітив вчасно один із таких піддонів і наїхав на нього. Удар був такої сили, що водій знепритомнів, а одному з пасажирів, згаданому Михайлові, ледь не повідривало обидві ноги. Він лежав без свідомості на задньому сидінні. Побачивши, в якому стані знаходиться Михайло, його друзі, злякавшись відповідальності, втекли з місця пригоди…

Про жахливу автопригоду в центрі Хуста люди повідомили в міліцію, й одним з перших на місце прибув інспектор ВДАІ Хуста лейтенант міліції Петро Корнута. Правоохоронець не розгубився. Разом із водієм автомобіля, що зупинився на місці аварії, вони стали перев′язувати потерпілому джгутом ноги вище колін, аби спинити кров. Після надання першої медичної допомоги «швидка», що прибула на ДТП, доправила потерпілого до лікарні, де медики порятували йому життя.

В той час вечірка за містом була в розпалі. Вже під ранок весела компанія отримала погану звістку про своїх друзів...

За даним фактом було порушено кримінальну справу, яку після завершення розслідування передали в суд. У суді водій свою вину визнав. Експертиза засвідчила, що автомобіль був справним, а причиною ДТП стало перевищення водієм швидкості.

Хустський районний суд водія визнав винним, призначивши йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом строком на два роки. При цьому суд застосував до підсудного випробувальний термін строком на два роки, тобто призначив умовне покарання.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ліцеїсти брали уроки ...
Наступна новина: Рівненщина: допоможіть ...

КОМЕНТАРІ