В Закарпатській області квартирні крадії користуються легковажністю громадян

В Закарпатській області квартирні крадії користуються легковажністю громадян

08.02.14 18:26 0 976
Квартирні крадії користуються легковажністю громадян: відслідковують відсутність господарів, перевіряють оснащеність помешкань охоронною сигналізацією, а відтак — наживаються цінностями на десятки тисяч гривень.

З початку 2014 року з помешкань громадян вже було зареєстровано чимало крадіжок, якими спричинено багатотисячні збитки людям.

Так, нещодавно, в чергову частину Берегівського райвідділу звернулася мешканка міста Берегово, про те, що невідома особа вночі, проникла в квартиру, пошкодивши серцевину замка на вхідних дверях. Крадій виніс ноутбук та грошові кошти на загальну суму біля 5000 гривень.

В Ужгороді невідомий серед білого дня віджав пластикові двері на балконі квартири 30-річної ужгородки. Квартира не охоронялася, що дозволило крадію винести 3 000 гривень та золотих ювелірних виробів на 33 000 гривень.

В період часу з 15.00 по 16.30 невідомий шляхом розбиття вікна переконався у відсутності охоронної сигналізації в житловому будинку мешканця Берегова. Після цього скоїв крадіжку телевізора та фотоапарата, чим наніс матеріальну шкоду власнику будинку на суму близько 5 000 гривень.

«Злодії завжди готуються до скоєння злочину, вивчаючи денний графік своїх майбутніх жертв. Ці випадки яскраво свідчать, що зловмисники скористалися тим, що господарі на момент крадіжки були на роботі, а помешкання без нагляду, — розповідає начальник УДСО при УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Андрій Литовченко, — запобігти крадіжкам з житла, необладнаного охоронною сигналізацією може лише випадок. Наприклад, нещодавно міліціонери ДСО затримали квартирного крадія, якого помітив сусід і повідомив про нього по телефону у міськвідділ».

Класичною злодійською схемою підбору ключа невідома особа в післяобідньої пори проникла в приміщення квартири на проспекті Свободи в Ужгороді, звідки викрала золоті ювелірні вироби та грошові кошти на суму більш як 24 тисячі гривень. Подібним шляхом злодій потрапив у квартиру на третьому поверсі по вулиці Минайській. Як наслідок, сума збитку — більш як 15 тисяч гривень. В кінці січня з квартири ужгородки зловмисник викрав оргтехніки, золотих та срібних виробів на 30000 гривень.

Правоохоронці застерігають громадян: легше потурбуватися про безпеку свого майна завчасно, ніж потім відновлювати викрадені статки. Обладнати помешкання охоронною сигналізацією, на спрацювання якої негайно прибуде наряд міліції, значно дешевше, ніж з необачності «дарувати» крадіям важко зароблені набутки.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові суд відмовив ...
Наступна новина: Льоренте оцінили в 37 млн ...

КОМЕНТАРІ