Хмельниччина: на території Національного природного парку «Подільські Товтри» правоохоронці затримали браконьєра

Хмельниччина: на території Національного природного парку «Подільські Товтри» правоохоронці затримали браконьєра

08.02.14 11:46 0 916
Мисливець-любитель із Чемеровецького району, попри усі заборони законодавства, вполював на території заповідника лисицю, хутро якої планував згодом продати.

Мало того, що чоловік вийшов на полювання після закриття мисливського сезону, яке відбулось 26 січня — він це зробив ще й у неналежний час та в неналежному місці і без необхідних дозволів. Правопорушника помітив працівник дозвільної системи Чемеровецького райвідділу міліції, який спільно з колегами проводив рейд на території Національного природного парку «Подільські Товтри».

Помітивши людину у формі, браконьєр заметушився і намагався на своєму автомобілі втекти з місця події, але правоохоронці наздогнали порушника і викликали слідчо-оперативну групу райвідділу.

При огляді автомобіля «ВАЗ» у багажнику було виявлено дві мисливські рушниці, набої до них та впольовану здобич. Дії правопорушника було кваліфіковано згідно ч. 1 ст. 248 «Незаконне полювання» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді накладення штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Обвинувальний акт уже направлено до суду.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ