Лікар Комаровський: Ляльководи відштовхують українців від реальних проблем

Лікар Комаровський: Ляльководи відштовхують українців від реальних проблем

08.02.14 15:11 0 1030
Дуже вмілі ляльководи намагаються людей відштовхнути від реальних проблем і протиставити одних українців іншим.

Про це в інтерв’ю «Ехо Москви» заявив відомий український лікар Євген Комаровський.

Події, які зараз розгортаються в Україні, він розглядає як неминучі. Тобто рано чи пізно, щось подібне мало статися. І спонукальною основою для цього була криза державності – держава перестала виконувати свої базові функції.

«Система освіти нікуди не годиться, система надання допомоги при хворобі не дуже гарна, отримати допомогу юридичну дуже складно; ті, хто має нас захищати, – ми їх боїмося більше за всіх на світі і так далі. І ось це призводить до невдоволення людей. І це невдоволення спрямоване дуже конкретно: «Ми хочемо жити по-іншому». Але замість того, щоб обговорювати конкретні проблеми: як нам поліпшити медицину, як навести порядок в освіті; як зробити так, щоб я, звернувшись до суду або міліції, отримав захист – ось замість цього, оскільки цього не хочеться робити, не хочеться витрачати на це час, людей намагаються абсолютно штучно повернути на інші проблеми. Змусити їх, наприклад, обирати між Європою і Росією. Ми не обговорюємо те, що нас насправді хвилює. Тобто дуже вмілі ляльководи намагаються людей відштовхнути від реальних проблем, які, власне кажучи, і виявилися на вулиці, і вкласти в їх руки і їхні слова зовсім інші гасла», – зазначив Комаровський.

При цьому він навів приклад, коли приймали бюджет країни, то у той же день прийняли ще кілька законів про те, що не можна їздити колоні більше як п’ять машин і т.д.

«І наступного дня – зверніть увагу, це дуже показово – жодна телекомпанія, жодна газета нічого не пише про бюджет. Цілий день по телевізору показують людей, які ходять з каструлями на головах. Тобто була і є реальна проблема: приймали бюджет, в якому на міліцію дали в три рази більше грошей, ніж на медицину, і його прийняли. І це жодна жива душа не обговорює – обговорюють те, що не можна мітингувати з каскою на голові, ви розумієте? Я вважаю, що людина, яка це придумала, це великий ляльковод, тобто татові Карлу до цього далеко. Але питання в тому, що основна маса людей не вловлює те, що ми всю країну перетворили на маріонеток. Я дуже хочу зазирнути в очі ляльководу, я дуже хочу зрозуміти, що він хоче від нас усіх? Що такого поганого ми йому зробили? Але я його знайти не можу. Я знаю свої інструменти – як спробувати цю проблему вирішити, але боюся, що це не цікаво. Таких, як я, зараз ніхто не буде слухати», – сказав він.

Комаровський переконаний, що в Україні, піднімаючи питання мови, історії і вибору – «якщо він ще є» – намагаються підсилювати штучно створене протиставлення – причому, протиставлення «не добра і зла, а одних жителів країни – іншим жителям країни для того, щоб треті вирішували свої справи, про які ми нічого не знаємо».

На думку лікаря, зараз найголовніше – це припинити «антизаконне існування людей в країні».

«Жодна людина не вірить у закон, у жоден. Усі люди знають, що міліція, прокуратура і суд – ті структури, які зобов’язані забезпечити закон, – у більшості своїй функціонують поза межами закону. І ми повинні вирішити цю проблему в першу чергу. Не вирішимо – ми взагалі нічого в країні не зробимо. Це перше. Друге – нам треба терміново розібратися з нашими дітьми. Я писав про це, я говорив про це. Нам потрібна об’єднуюча національна ідея. Ми не можемо об’єднатися навколо мови, ми не можемо об’єднатися навколо вибору, ми не можемо об’єднатися навколо релігії. Давайте я вам, як лікар дитячий, запропоную: об’єднаймося навколо дітей. Давайте зробимо так, щоб найкраща дорога вела до дитячої лікарні. Давайте зробимо, щоб лікарі і вчителі були найбільш високооплачувані люди. Давайте всіх оцінювати по тому, що ти можеш зробити для дітей, і тоді буде класно. І тоді ми зрозуміємо, що нам не олімпіаду зимову провести треба, а в кожній школі ковзанку побудувати – за ті ж гроші, між іншим. І це буде наша національна ідея», – заявив Комаровський.

Також він додав, що в Україні горді тим, що вдалося провести «Євро-2012». «Та тільки якщо замість «Євро», ми би стадіон у кожній школі побудували, а не чотири стадіони для дорослих хлопчиків – це було би набагато крутіше. А головний, з моєї точки зору, ефект «Євро» – це те, що тепер не тільки в Києві, але і в Харкові, Донецьку і у Львові є сучасний аеропорт. А це знаєте, що значить? Це означає, що тепер багатій людині не треба нестися в Київ, щоб відвезти швиденько свою дитину до Німеччини. Тепер з багатою дитиною можна швидко виїхати лікуватися і зі Львова, і з Харкова, і з Донецька – не треба навіть час втрачати. Ось у чому проблема головна, розумієте?», – сказав він. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Закарпаття: у Тячеві ...

КОМЕНТАРІ