Переможець конкурсу «Дудл для Google» витратить грант на комп’ютери для школи

Переможець конкурсу «Дудл для Google» витратить грант на комп’ютери для школи

08.02.14 17:52 0 969
Школа у Переяслав-Хмельницькому, де навчається переможець всеукраїнського конкурсу «Дудл для Google» Роман Барабаш, отримає грант у 50 тис. грн. Ці кошти скерують на модернізацію школи, зокрема, облаштування комп’ютерного класу.

Про це пише «День».

Сам переможець так розповідає про свою роботу: «Україна моєї мрії – це багата і незалежна держава, де кожна родина, в місті чи селі, почуває себе вільною і захищеною». Тепер він, як і мільйони українців, може побачити свій дудл на головній сторінці Google.

За умовами конкурсу, школа, в якій навчається Роман Барабаш, отримає грант у розмірі 50 тисяч гривень на модернізацію. Також організатори повідомили, що за весь час конкурсу вони отримали понад десять тисяч робіт. Спочатку почесне журі обрало 15 кращих дудлів – півфіналістів (по п’ять у кожній віковій категорії). На другому етапі конкурсу ці 15 робіт боролися за право вийти у фінал на відкритому народному онлайн-голосуванні. Врешті, українські користувачі Google обрали три малюнки, які сподобалися їм найбільше.

Мама переможця конкурсу «Дудл для Google» Галина Барабаш розповідає: «У класі, де навчається Роман, дуже гарна вчителька, яка велику увагу приділяє творчості… До роботи син поставився із натхненням: щодня заходив на сайт подивитися, чи є результати».

За її словами, під час роботи над малюнком у Романа було багато ідей. «Він вирішив намалювати хлопчика й дівчинку, бо в нашій сім’ї двоє дітей. Тобто, він зобразив нашу родину. Україну син намалював у вигляді писанки. Роман – патріот, дуже вболіває за те, що відбувається в країні, й це відтворилося в його малюночку... Те, що зверху на малюнку Роман намалював церкву – невипадково. Ми – родина віруюча. Я – із Західної України, й мені привили християнські цінності», – додала вона.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ