Служба автомобільних доріг Львівської області боротиметься зі знешкодженням омели білої

Служба автомобільних доріг Львівської області боротиметься зі знешкодженням омели білої

08.02.14 12:29 0 966
6 лютого з ініціативи департаменту екології та природних ресурсів ОДА з метою запобігання поширенню омели білої та оздоровлення зелених насаджень вздовж автомобільних доріг Львівщини, відбулася робоча зустріч з керівництвом Служби автомобільних доріг у Львівській області.

В ході зустрічі були окреслені шляхи вирішення цієї, актуальної для Львівщини, екологічної проблеми. Своєю чергою, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Микола Гнатів запевнив, що їхньою установою буде розроблено план – схему щодо виконання у 2014 р. робіт, поквартально, з видалення уражених омелою білою зелених насаджень вздовж автомобільних доріг області.

Окрім того, під час зустрічі звернено увагу на те, що найбільш ураженими залишаються зелені насадження вздовж автомобільних доріг міжнародного значення, а саме: Київ – Чоп, Львів – Луцьк та Львів – Тернопіль.

Департамент екології та природних ресурсів висловив стурбованість екологічною ситуацією, що не вирішується на Львівщині, внаслідок чого з року в рік все більше зелених насаджень уражуються фітошкідником – омелою білою. Омела біла являє собою справжнє лихо для зелених насаджень, ураження дерев омелою знижує їх довговічність, а ландшафти втрачають декоративність. Ця рослина-напівпаразит успішно захоплює все нові і нові території, зокрема спостерігається значне ураження цим шкідником зелених насаджень уздовж автомобільних доріг.

Департамент екології та природних ресурсів спільно із Службою автомобільних доріг у Львівській області докладатимуть максимум зусиль щодо пошуку потенційних підрядників для вирішення цієї екологічної проблеми.

Нагадаємо, що з метою запобігання поширенню фітошкідників та оздоровлення зелених насаджень вздовж автомобільних доріг Львівської області у 2011 році в області, розроблена Програма захисту природних рослинних ресурсів Львівської області від фітошкідників на 2012-2014».

Довідково:

Омела біла (лат. Viscum album) – вічнозелений кущик з родини омелових, який паразитує на гілках різних дерев – тополях, кленах, березах, липах, грушах, яблунях, дубах, соснах, смереках, ялиці, модрини та ін. Родова назва рослини походить від латинських viscum – пташиний клей, і albus – білий.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ