Олег Панькевич ініціював скликання позачергової сесії Парламентської Асамблеї ЕВРОНЕСТ через ситуацію в Україні

Олег Панькевич ініціював скликання позачергової сесії Парламентської Асамблеї ЕВРОНЕСТ через ситуацію в Україні

08.02.14 11:50 0 949
Заступник голови парламентського Комітету з питань евроінтеграції, член Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї ЕВРОНЕСТ свободівець Олег Панькевич закликав зібрати позачергову сесію цієї організації через загострення суспільно-політичної ситуації в Україні. Із цією ініціативою він звернувся до співпрезидентів ПА ЕВРОНЕСТ Бориса Тарасюка та Євгена Кірілова.

"В Україні відбуваються події, що супроводжуються порушенням фундаментальних прав людини. Триває політична криза, при цьому чинна влада демонструє прихильність до зміни зовнішньополітичного курсу України, тобто відмови від европейської інтеграції на користь приєднання до Митного союзу, також є загроза подальшого сповзання до диктатури. Ця ситуація ставить під загрозу подальшу реалізацію ініціатив Східного партнерства", – зазначає народний депутат. З огляду на це Олег Панькевич запропонував співпрезидентам ПА ЕВРОНЕСТ розглянути можливість проведення позачергової сесії асамблеї для обговорення суспільно-політичної ситуації в Україні та її можливих наслідків для реалізації ініціатив Східного партнерства.

"Учора Европарламент, а раніше парламенти европейських держав ухвалили резолюції щодо ситуації в Україні. Ці резолюції можуть стати вагомим чинником для ухвалення політичних рішень щодо України. Вважаю, що проведення позачергової сесії ПА ЕВРОНЕСТ і ухвалення схожої резолюції стане додатковим фактором тиску на українську владу, а також попередить виникнення схожої ситуації в інших країнах Східного партнерства", – зазначив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дільничні інспектори ...

КОМЕНТАРІ