Житомирщина успішно впроваджує сімейну медицину

Житомирщина успішно впроваджує сімейну медицину

08.02.14 09:25 0 887
Під час телевізійного проекту «Відкрита розмова» голова облдержадміністрації Сергій Рижук, відповідаючи на відеопитання жителів області, розповів про реформування галузі охорони здоров’я на Житомирщині.

В області велика увага приділяється розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Центри такої допомоги складаються з лікарських амбулаторій і забезпечують населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою. На Житомирщині вже створено 26 центрів ПМСД, на поліпшення матеріально-технічної бази яких було використано 4,4 млн. грн. Для центрів придбано два 2 санітарних автомобілі.

Житомирська область, вважає очільник області, займає гідне місце щодо впровадження сімейної медицини. Кількість посад сімейних лікарів на 10 тис. населення зросла у 3,3 раза і становить 5,6 на 10 тис. людей проти 1,7 за 2003 рік. Кількість сімейних лікарів становить зараз 514.

Сергій Рижук повідомив, що в області у минулому році відкрито 8 закладів сімейної медицини.

Реформування галузі охорони здоров’я на засадах сімейної медицини дозволило забезпечити оптимізацію ліжкового фонду. Ліжковий фонд області на початок 2014 року налічує 9287 ліжок, рівень забезпеченості ліжками цілодобового перебування хворих становить 73,3 на 10 тис. населення, що відповідає нормативу, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ