В Житомирській області щороку на розвиток медичної галузі Коростенщини до бюджету вдається додатково спрямувати 3 – 4 млн. грн.

В Житомирській області щороку на розвиток медичної галузі Коростенщини до бюджету вдається додатково спрямувати 3 – 4 млн. грн.

08.02.14 17:40 0 949
Під час спілкування з журналістами голова Коростенської райдержадміністрації Володимир Нагорняк зробив особливий акцент на питанні профілактики та лікування онкологічних захворювань в районі.

За словами Володимира Васильовича, проблема профілактики та лікування ракових хвороб є надзвичайно актуальною і перебуває на постійному контролі представників місцевої влади та медичних працівників, оскільки всі 108 населених пунктів Коростенського району знаходяться в зоні посиленого радіологічного контролю. Після Чорнобильської катастрофи пройшло багато років, однак населення краю до цього часу відчуває її психологічні й медичні наслідки. Володимир Нагорняк вважає, що основний акцент має робитися на діагностиці і ранньому виявленні онкопатологій з метою попередження їх прогресування. В першу чергу, таку практику потрібно запровадити у роботі медичних та соціальних працівників сільської місцевості, жителі якої досить часто легковажно ставляться до свого здоров’я.

З районного бюджету постійно виділяються кошти для лікування й профілактики ракових захворювань. Першим кроком до успішної роботи в цьому напрямку є проведення обстежень населення за допомогою стаціонарних і пересувних рентгенівських установок. Як зазначає Володимир Нагорняк, цього року районна влада звернулася до обласного керівництва з прохання посприяти закупівлі додаткового обладнання. Він сподівається на розуміння і підтримку, оскільки голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголошує на необхідності переорієнтувати галузь охорони здоров’я на профілактику новоутворень.

Голова райдержадміністрації повідомив, що кожного року до бюджету розвитку медичної галузі району вдається додатково спрямувати 3 – 4 млн. грн. Окрім цього, з метою заохочення медиків до роботи у сільській місцевості, у рамках виконання положення програми Глави держави «Україна для людей», на Коростенщині розробляється місцева програма підтримки медичних працівників. У документі планується закласти кошти для пільгового проїзду цієї категорії працівників до місця роботи (всього у районі це майже 200 осіб).

Володимир Нагорняк переконаний, що, завдяки вчасному виявленню та профілактиці новоутворень, в Коростенському районі та на Житомирщині вдасться зменшити кількість виявлених онкопатологій на пізніх стадіях та допомогти людям боротися з цією недугою

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку 10 лютого ...
Наступна новина: Переможець конкурсу «Дудл ...

КОМЕНТАРІ