США натякнули на роль Росії в поширенні підслуханої розмови дипломатів про Україну

США натякнули на роль Росії в поширенні підслуханої розмови дипломатів про Україну

08.02.14 08:00 0 922
У Сполучених Штатах речники Білого дому і Державного департаменту звернули на окремих прес-конференціях у Вашингтоні увагу на те, що в поширенні останнім часом в інтернеті підслуханої телефонної розмови помічника держсекретаря Вікторії Нуланд і посла США в Україні Джеффа Пайятта щодо України активну роль відіграв російський чинник. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, речник Білого дому Джей Карні заявив, що, оскільки, за його словами, запис розмови вперше помітив і поширив через твітер уряд Росії, це «говорить дещо про роль Росії».

А речниця Держдепартаменту Джен Сакі, зі свого боку, заявила, що оприлюднення розмови стало «новим рівнем ницості, до якого скотилося розвідницьке ремесло в Росії». Саме з Росії, наголосила вона, цей запис активно просувають, поширюють у соцмережах, розповсюджують у твітері.

Обидва речники не стали коментувати самого змісту запису приватної дипломатичної розмови й підтвердили, що і Нуланд, і Пайятт працюють в Україні і з урядом, і з опозицією, і з діловими й громадськими лідерами, тож не дивно, що вони у своїх розмовах обговорюють справи, що стосуються України.

Із приводу критичних відгуків у розмові щодо ролі Європейського союзу в цих справах Карні наголосив, що Нуланд перебуває в постійному контакті з партнерами США з ЄС, і відносини між ними нині «міцні, як ніколи». А Сакі додала, що Нуланд уже зв’язалася з партнерами з Євросоюзу і вибачилася перед ними за різкі слова.

в інтернеті активно поширюються посилання на відеоролик, багато разів викладений у ютюбі, хоча, як виглядає, перші його публікації датовані ще 4 лютого. Звук у ньому є записом телефонної розмови людей, голоси яких схожі на помічника держсекретаря з європейських і євразійських питань і посла США в Україні. На відео цей запис супроводжується субтитрованим перекладом російською мовою і фотографіями згаданих у ньому осіб. В один із моментів голос помічника держсекретаря грубою фразою «посилає» Євросоюз, висловлюючи розчарування його зусиллями на допомогу Україні вирішити кризу.

В іншому викладеному тоді ж схожому відео, так само з субтитрованим російським перекладом підслуханої розмови, як виглядає, заступника генерального секретаря головної дипломатичної установи ЄС, Європейської служби зовнішніх дій, Гельґи Шмід і посла ЄС в Україні Яна Томбінського йдеться, навпаки, про розчарування в Європі діями США задля залагодження кризи в Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Історія створення ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ