У ЄС наголосили, що допомогу Україні вирішують не у приватних розмовах

У ЄС наголосили, що допомогу Україні вирішують не у приватних розмовах

08.02.14 12:10 0 894
У Європейському союзі у принципі ніколи не коментують витоків інформації про нібито перехоплені розмови, заявила у Брюсселі речниця Європейської комісії Пія Аренкільде Гансен. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому вона наголосила: «Перехоплені приватні розмови не належать до тих інструментів, які ми використовуємо в наших зусиллях на допомогу Україні».

«Ми широко співпрацюємо і будемо співпрацювати й координувати наші зусилля з усіма міжнародними партнерами, також і з організаціями, які зацікавлені в політичному й мирному вирішенні нинішньої кризи (в Україні)», – додала вона.

Днями в інтернеті оприлюднили запис із субтитрованим у відеоряді російським перекладом підслуханої телефонної розмови, як стверджується, заступника генерального секретаря головної дипломатичної установи ЄС, Європейської служби зовнішніх дій, Гельґи Шмід і посла ЄС в Україні Яна Томбінського, в якій ідеться, зокрема, про розчарування в Європі діями США задля залагодження кризи в Україні.

Інший схожий запис, так само з субтитрованим перекладом російською мовою, містить підслухану розмову людей, голоси яких схожі на помічника держсекретаря з європейських і євразійських питань Вікторії Нуланд і посла США в Україні Джеффа Паййєтта. У ній, серед іншого, висловлюється, навпаки, розчарування зусиллями Євросоюзу на допомогу Україні вирішити кризу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ