Ліцеїсти брали уроки кримінальної журналістики та знайомилися з роботою тернопільської міліції

Ліцеїсти брали уроки кримінальної журналістики та знайомилися з роботою тернопільської міліції

08.02.14 17:23 0 1005
Співробітники сектору зв’язків з громадськістю спільно з працівниками управління кадрового забезпечення зорганізували зустріч з десятикласниками навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей №6». Головною темою діалогу правоохоронців та старшокласників стала кримінальна журналістика, адже школярі поглиблено вивчають гуманітарні предмети з перспективою вступу на факультети журналістики.

Аби зрозуміти основні цілі кореспондента-криміналіста, правоохоронці розповіли школярам про ті завдання та обов’язки, які покладені на правоохоронні органи. Інформування, пересторога, моральне виховання, привернення громадської уваги – ось найперші чинники, що характеризують кримінальну журналістику. Той, хто планує пов’язати свою професійну діяльність саме з цим напрямком, має чітко усвідомлювати, що межа закону існує для усіх.

- Завдання журналіста бути не лише ретранслятором подій, а й інтерпретатором побаченого та почутого, – ділився досвідом зі школярами начальник сектору зв’язків з громадськістю Сергій Крета. – Та той, хто планує займатися кримінальною журналістикою, повинен розуміти, що в його діяльності є чіткі межі, переступ за які караються законом. Наприклад, не можна називати затриманих за підозрою у скоєнні протиправного діяння осіб злочинцями. Вони є лише підозрюваним, адже принцип презумпції невинуватості, за яким вину може встановити лише суд, ніхто не відміняв. Не варто в деталях переповідати читачеві чи глядачеві метод скоєння злочини, адже завтра може трапитися ситуація, що хтось візьме це на озброєння і ваш матеріал стане поштовхом до вчинення нового злочину. Ще багато існує правил у кримінальній журналістиці, гадаю, той, хто обере її своєю професією, обов’язково їх знатиме.

Що можна стати журналістом у погонах з дипломом випускника навчального закладу системи МВС, розповів старшокласникам інспектор кадрового забезпечення Роман Пітик. Школярі дізналися про навчання у відомчих університетах, про факультети, які готують спеціалістів для різних служб і для підрозділу зв’язків з громадськістю зокрема.

Зустріч відбувалася в музейній кімнаті обласного управління внутрішніх справ, тож старшокласники мали можливість ознайомитися з історією становлення та розвитку міліції краю. Цікаву екскурсію для школярів провела директор музею Наталя Голик.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Курс гривні на міжбанку ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ