Перший в Україні молодіжний націоналістичний курінь створили у Тернополі

Перший в Україні молодіжний націоналістичний курінь створили у Тернополі

08.02.14 09:55 0 988
7 лютого у Тернополі біля пам'ятника Степанові Бандері відбувся урочистий запис добровольців до першого молодіжного націоналістичного куреня. Створення куреня приурочено до 85-ї річниці заснування Організації Українських Націоналістів.

Церемонія формування куреня відбулася за участю міського голови Тернополя Сергія Надала, ветеранів ОУН-УПА, студентських об’єднань, козацьких організацій та патріотичних молодіжних організацій.

Новостворений курінь носитиме ім’я Степана Бандери. Керівнику об’єднання Любомиру Шимківу ветерани ОУН-УПА вручили червоно-чорний прапор, як естафету боротьби за Волю і Незалежність України. Священнослужителі традиційних християнських церков окропили йорданською водою усіх присутніх на урочистостях.

Міський голова Тернополя зауважив, що націоналістична молодь мітса демонструє єдність бандерівських поколінь борців.

«Ветерани національно-визвольної боротьби – це люди, молодість яких минула у збройній боротьбі за Україну. Через десятиліття сучасна націоналістична молодь переймає від ветеранів визвольних змагань найголовніше – вогонь любові до України і запал до боротьби аж до повної перемоги української справи», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ