На Тернопіллі урочиста академія до 85-річчя створення ОУН відбулася у приміщенні обласної філармонії

На Тернопіллі урочиста академія до 85-річчя створення ОУН відбулася у приміщенні обласної філармонії

08.02.14 14:47 0 910
Участь у заході взяли голова обласної ради Василь Хомінець, заступник голови обласної ради Олег Боберський. Студенти історичного факультету педуніверситету нагадали основні віхи заснування та діяльності організації. Студенти також зачитали Декалог (10 заповідей) Організації Українських Націоналістів. Усі присутні у залі склали молитву ОУН.

«Організація українських націоналістів була і є тією політичною формацією, яка відстоювала українську ідею, – зазначив Василь Хомінець. – Без ОУН не було б незалежної держави. Саме оунівці наблизили день 24 серпня 1991 року, коли було оголошено про появу на карті світу нової держави – України. Тяглість боротьби нашого народу за справжню незалежність передалася і новому та вільному поколінню. Нині, на 23 році незалежності, молоді люди, справжні патріоти, знову піднялися відстоювати демократичні засади держави. Отож, ідея побудови «вільної, незалежної, суверенної, соборної держави», закладена як основна мета ОУН, є актуальною . Дякую тим, хто наближав день незалежності. Вічна слава Героям, що полягли у борні за нашу державу!».

Василь Хомінець вручив грамоти обласної ради тим, хто відстоював незалежність України та боровся за неї у складні часи тоталітаризму.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Раритетні документи із ...
Наступна новина: У Рівненській області до ...

КОМЕНТАРІ