У Волинській області під час відкритого уроку рятувальники навчили ліцеїстів правил порятунку

У Волинській області під час відкритого уроку рятувальники навчили ліцеїстів правил порятунку

10.02.14 10:43 0 704
7 лютого у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою співробітниками обласного управління ДСНС та членами Добровільного пожежного товариства України в області проведено навчальний урок із ліцеїстами 1-го курсу щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності та порядку надання непритомній людині першої медичної допомоги.

За допомогою навчальних презентацій та відеофільмів рятувальники розказали учням основні правила поведінки для запобігання біди та порядок дій під час виникнення різних надзвичайних ситуацій. Окрім того, вони розповіли про рух юних рятувальників Волині та закликали ліцеїстів долучатися до лав волонтерів.

Під час проведення заходу за активну участь у волонтерському русі щодо пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед молоді та в реалізації заходів міжнародного проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», в рамках якого і відбувся цей навчальний урок, грамотами управління ДСНС в області та обласного Добровільного пожежного товариства нагороджено Павла Сороку та Оксану Демчук, ліцеїстів 2-го курсу цього навчального закладу.

Юні волонтери Анастасія Позняковська та Максим Музичук разом з рятувальниками навчили ліцеїстів порядку виконання реанімаційних заходів (штучного дихання та непрямого масажу серця) на спеціальному комп’ютеризованому манекені. Найбільш активні слухачі мали змогу перевірити щойно здобуті знання на практиці.

Наприкінці зустрічі педагогам навчального закладу вручено комплект навчальних плакатів формату А2, підготовлених учнями волонтерами за сприяння обласного Добровільного пожежного товариства.

Всього у навчальному уроці взяли участь 52 ліцеїсти та 3 педагоги Волинського обласного ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ