Волинська область: рятувальники навчають рибалок правилам безпеки

Волинська область: рятувальники навчають рибалок правилам безпеки

10.02.14 08:47 0 683
В період з 6-8 лютого працівники підрозділів Управління ДСНС в області провели понад 30 цільових рейдів місцями масового скупчення любителів зимової риболовлі на заледенілих заплавах річок, озерах та ставках у всіх районах та містах краю.

Для запобігання нещасним випадкам на льоду рятувальники наголосили рибалкам, що підвищення температури повітря, яке спостерігається останнім часом, може призвести до зменшення товщини льоду. А це, у свою чергу, підвищує небезпеку перебування на вкритих льодом заплавах річок, ставках та озерах.

Співробітники управління ДСНС проінструктували рибалок правилам безпеки, діям на випадок надзвичайних ситуацій на льоду та вручили їм відповідні пам’ятки та листівки, а також роз’яснили, що дотримання основних правил безпеки дозволить не перетворити улюблене хобі у неприємні спогади.

Для цього не можна вирушати на риболовлю наодинці, пробивати багато лунок одна біля одної, збиратися великими групами в одному місці. Для порятунку людини, яка провалилась під лід, потрібно мати при собі мотузку або довгу палицю. Слід оминати місця з швидкою течією, зарослі комишу, не рибалити поблизу берега та повалених у воду дерев. Категорично забороняється виходити на лід у стані алкогольного сп'яніння – внаслідок цього люди неадекватно реагують на небезпеку й у випадку біди стають безпомічними.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експерти опрацювали ...
Наступна новина: На Тернопіллі на виплати ...

КОМЕНТАРІ