Вчені виявили спільні гени в циганів і європейців

Вчені виявили спільні гени в циганів і європейців

10.02.14 14:14 0 685
Група вчених провела генетичні дослідження, що виявили наявність конвергентної еволюції між циганами і румунами.

Про це йдеться у статті у журналі PNAS.

Конвергентна еволюція – це процес, при якому виникає подібність між різними організмами, що проживають у подібних умовах.

Незважаючи на етнічну і генетичну спорідненість циганів та індійців, умови зовнішнього середовища, в якому проживали цигани після переходу на територію Європи, призвели до того, що цигани набули відсутні в індійців, але присутні в європейців гени.

«Каталізаторами» цього процесу стали хвороби – у першу чергу, епідемії чуми, а також туберкульоз і лепра.

Вчені підкреслюють, що важливість отриманих результатів пов’язана не лише з розумінням еволюційного процесу, що протікав серед європейських народів, але також зі з’ясуванням причин того, чому імунна система різних народів має різну стабільність до сучасних вірусів, наприклад ВІЛ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські оперативники ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ